Az eseménydús április után egy asztrológiai fordulatokban kevésbé hullámzó május következik. Mintha az univerzum hagyna időt, hogy az áprilisi nagy változások tovább gyűrűzzenek, mi pedig szokjuk a hatásokat.

Májusban tehát kisebb korrekciókra számíthatunk, miközben a Kétu-energiákban ható Uránusz, Szaturnusz és Rahu kölcsönhatása izzásban tart számos területet. Közülük az Uránuszé lesz a legfeltűnőbb a szemléletváltás provokálása és gondolkodásunk átalakítása miatt, de azért is, mert a Merkúr közelsége hozhat történéseket.

A hónap nagyobb hatású váltásai: a Merkúr irányváltása, és a Mars hó végi jegyváltása az Ikrekbe, amellyel egyúttal konfrontálódik a Szaturnusszal.

Nézzük a legfontosabb májusi védikus konstellációváltásokat és hatásukat.

Május 3. – Örvendetes fordulat a Kos Merkúr előrefordulása a hónap elején. A fordulat napja körül a csaknem álló (stacioner) Merkúr megerősödve aktivizálja a Kos területet. Minden értelemben érvényes: vigyázzunk fejünkre, és közlekedésben, vitában tudatosan őrizzük meg nyugalmunkat.

Május 9. – A direkt Merkúr és Uránusz együttállása a Kos 2. fokán: váratlan történések és technikai újdonságok ideje. Az előreforduló Merkúr nagyon lassan indul előre, s ezen a napon éri utol az Uránuszt. +/- 5 napig, de különösen a pontos találkozási napon rendkívüli baleset-, robbanás- és konfliktusveszély.

Május 10. – Telihold kevéssel éjfél előtt a Kos-Mérleg tengelyen, a Kos Nap és a Mérleg Hold szembenállásából. Ez a Telihold együttműködési készségünk megváltozásáról szól, és új típusú találkozások, közösségek létrejövetelét jelzi előre.

Május 14. – a Bikába lépő Nap, elhagyva a Kost és benne az Uránusz magasabb és szeszélyesebb rezgését, nyugalmasabb és lassabb energiákba érkezik. Itt sem fogunk unatkozni, mert a Marssal egy jegybe érkezve földdel, ingatlannal, birtoklással kapcsolatos aktivitást hoz.

Május 25. – A májusi Újhold a Bika közepén, a Rohini naksatrában lesz. Régi tudásunkra, tehetségünkre emlékeztet majd bennünket, s a bennünk lakozó természetmágiára. Ha a természettel és kincseivel, például gyógynövényekkel, befőzéssel, állatokkal foglalkozunk e napon, érdekes tapasztalásaink lehetnek.

Május 26. – A Mars átlép az Ikrekbe, s ezzel nemcsak karaktere lesz pörgősebb, hanem  a Szaturnusszal is kölcsönhatásba kerül. Feszültebb, frusztráltabb hetekre számíthatunk a két ellentétes hatású bolygó birkózása miatt. Pontos szembenállásuk május 29-re esik. Hátráltatásokkal számoljunk.

Május 31. – A hónap utolsó napján a Vénusz – 3 hónapos Halak tartózkodás után – átvált a Kosba. Itt, az Uránusszal egy jegyben, megújult vágyakkal, a nőiesség és a kapcsolatok extrémitásával fog meglepni bennünket.

Bármi történjen is, élvezzük maradéktalanul a virágillatú májust.

Szeretettel

Vishakati

 

Write A Comment