Május 3-án letelt a Merkúr hátráló időszaka, s égi hírnökünk – némi toporgás után – előrefordult. Ennek nyomán elsősorban a merkúri aszcendensek (Ikrek és Szűz) könnyebbültek meg, közülük is leginkább a meggyötört Szűz aszcendensűek, akik számára 3 igen nehéz hetet jelentett a Merkúr hátrálása. Túl vannak rajta.

Az előre indulás tempója egyelőre nagyon lassú, hiszen a Merkúr normál utazó sebességének most csupán 1/10-e körül teljesít. Ez azt jelenti, hogy mindennapi szervezési, intézendő dolgaink, szerződéskötéseink, tanulási folyamataink, gondolkodásunk, közlekedésünk, utazásaink – vagyis merkúri működéseink nagyon lassan térnek magukhoz.

Ugyanakkor az elkövetkező napok, hetek izgalmas fordulatokat tartogatnak számunkra, hiszen az előre cammogó Merkúr az Uránusz nyomába ered, s május 9-én utol is éri a Kos jegy Kétu energiájában (Asvini naksatra).

Merkúrhoz mindennapi racionalitásunk és elmebeli működésünk tartozik, az Uránusz ezek magasabb szintjén hat. Úgy is nevezzük: az Uránusz a Merkúr magasabb oktávja. Míg azonban a Merkúrral lehet szövetséget kötni, a kedvében járni, az Uránusz – mint transzcendens bolygó – olyan távoli világok energiáit hordozza, amelyekkel nincs együttműködési lehetőségünk. Hatása kiszámíthatatlan és elkerülhetetlen.

Ezért most, amikor ez a két planéta találkozik az égen, sokféle meglepő történés jöhet május 9-i időbeli fókusszal, +/- egy hetes  intervallumon belül. A történések a közlekedés, technika, közösségi/politikai témák körében merülhetnek fel, Kos színezettel (erő, agresszió).

Fizikai szinten közlekedési turbulencia, balesetveszély, indulatból fakadó konfliktusok és fegyveres összetűzés, terror is előfordulhat. Igen magas egy háborús összecsapás veszélye is.

Közelebbi környezetünkben érhetnek bennünket számítástechnikai meglepetések, érdemes extra biztonsági intézkedéseket tenni a komputeren tárolt dolgaink védelme érdekében. Háztartási gépeink meghibásodhatnak,  de autónkkal, biztonsági berendezéseinkkel, automata kütyüinkkel is bármi előfordulhat.

Közösségi szinten megmozdulások, váratlan szerveződések, egy új gondolkodási minta megjelenése várható, amely komoly szereppel bír jövőnkre nézve.

Szellemi szinten pedig születhetnek ragyogó, új felfedezések, találmányok. S arra is van lehetőség, hogy váratlan meglátásokkal értsünk meg régóta őrölt témákat, azaz kisebb-nagyobb megvilágosodás, szatori érjen bennünket.

Mindenki a saját tudati hangolódása szerint fog szembesülni ezeknek a napoknak a rendkívüli energiáival. Csupán erre van ráhatásunk: meditációval, belső munkával emelni belső bölcs énünkkel, a középpontunkkal való kapcsolatunkat.

Namasté

Vishakati

Write A Comment