Az elmúlt napokban megtapasztalhattuk a Kos Uránusz hozta zizegést, s azt a hatását, hogy valamilyen élethelyzetből vagy tudati berögzültségből ki vagy meg akar szabadítani bennünket.

Érzékelhetjük az előre forduló Merkúr gyorsító hatását is mindennapi ügyeinkben. Az egymás közelében haladó Merkúr és Uránusz hozhatott és még hozhat is mentális pörgést, felfokozottságot, és – remélhetőleg minél kevesebb – váratlan helyzetet, csattanást is.

Május 14-ig a Nap – önvalónk, vezetői minőségekhez és apai oldalhoz való relációnk, egónk, gyermeki énünk mutatója – is itt, a Kosban, a Merkúrral és az Uránusszal egy jegyben tartózkodik. Ez a konstelláció nyugtalanná teszi önmagunkkal való kapcsolódásunkat, valamint főnökünkkel vagy apánkkal való viszonyunkat.

Ezen a napon azonban a Nap elhagyja a Kost és benne az Uránusz szeszélyesebb rezgését, és megérkezik a Bikába, lassabb és nyugalmasabb energiákba. A Bika Nap a család és a tradíciók iránti nyitás, a mélyebb ragaszkodás időszakát jelenti. Fontosabb az otthonteremtés, a valahová tartozás, például családalapítás, valamint az ingatlanszerzés, föld, birtok témája is.

Itt sem fogunk unatkozni, mert a Marssal egy jegyben a fenti témákkal kapcsolatban több aktivitás, történés várható. Olyan időszak, amikor nemcsak álmodozunk arról, hogy valamit kéne változtatni az otthonunkkal kapcsolatban, hanem lépéseket is teszünk érte. Ingatlanadásvétel, költözések, felújítások ideje. A témában legaktívabb időszak május 26-ig tart, akkor a Mars kilép a Bika Nap szomszédságából. Érdemes ez irányú kezdeményezéseinket addig elindítani.

Mindeközben legyünk óvatosak és éberek mindennapi dolgainkban, mert a változatlanul domináns Kétu energiák erős mozgásban, változásban tartanak bennünket, amelyekben kiszámíthatatlan fordulatok is bekövetkezhetnek.

Namasté

Vishakati

 

Write A Comment