Érdekes napok felé közelítünk, most érdemes kicsit előrelátni. Izgalmas Újhold jön, majd 2 nappal később az év legjobb napja, legalábbis a védikus ég szerint.

Az Újhold, azaz Nap-Hold együttállás ebben a hónapban április 26-án kora délután következik be a Kos Kétu-energiájában (Asvini). Ugyanitt közelít egymáshoz az Uránusz és a felé hátráló Merkúr is. Ezzel a 4 bolygóval jelentős nyomatékot kap nemcsak a Kos harcias jegye, de minden Kétu téma is, amiből most jócskán van az égen.

Amikor az impulzív Uránusz találkozik a hátráló Merkúrral, ott sok minden megeshet, közlekedési káosztól kezdve balesetekig, sajnos fegyveres konfliktus is. Pontos találkozójuk április 28-án lesz, de napokkal előtte, s utána is érezhető lesz közelségük. Ráadásul növelik a feszültséget a tüzes jegyekből, a Nyilas Szaturnusztól és Plútótól, valamint az Oroszlán Rahutól érkező átalakító, felforgató hatások is.

Az Uránusz-Merkúr találkozása balesetveszélyes, és óvatosságot kíván, de a fizikai történéseken túl ez a konstelláció egy másik, tudati szinten is hoz változásokat. Az Újhold erre vonatkozóan hagy üzenetet az elkövetkező 4 hétre: új látásmód, formabontó ötletek, megváltozott szemlélet,  összességében gondolkodásunk felszabadítása lehet a hozadék. Igazából ez a Kos Uránusz sokéves kosbeli útjának egyik lényege, a fejünkben zajló működések megújítása. Most intő jeleket kapunk ehhez.

Az Uránusz-Merkúr találkozó energetikáját, azaz kisülését – történjen az fizikai vagy tudati szinten – az Újhold időzíti, ezért április 26-tól fokozott éberség szükséges. Egy új ciklus indulása is, hiszen egy nappal korábban ért véget az Uránusz gandanta.

A fenti veszélyes napok egybeesnek az idén április 28-ra eső, az év legjobb napjával, amelynek hindu neve Aksaya Tritiya. A tradicionális indiai asztrológia azt a napot tekinti a legkedvezőbbnek, amikor mind a Nap, mind a Hold emelt jegypozícióban, kedvenc helyén áll. A hinduk szerint ez a nap minden ártó hatástól mentes, és áldást hordoz minden esemény, amelyet ezen a napon tartanak, és bármely vállalkozás, amelyet ekkor indítanak. Mivel úgy tartják, hogy a jótékonykodás és ajándékozás, amely ezen a napon történik,  sokszorosan hálálja meg magát, a hinduk hagyományosan aranyékszert ajándékoznak egymásnak.

Reméljük, ez a szerencsés nap nemcsak segíti terveinket, hanem közömbösíti a Kétu-energiákban fortyogó vészjósló dolgokat is. Érdemes tudatosan megtervezni, mire használjuk a lehetőséget.

Szeretettel

Vishakati

Write A Comment