Április 13-án a Nap megérkezett kedvenc helyére, a Kosba. Május közepéig érezhetjük ennek előnyös oldalait: egészségesebb önérvényesítés, erősödő vezetői elhivatottság, könnyedebb kezdeményezés, és úgy általában nagyobb vitalitás, életöröm mindenkiben. Már most készülhetünk az év legjobb napjára, április 28-ra, ami szintén a Kos Naphoz kapcsolódik.

A védikus égen azonban a Nap érdekes társasághoz csatlakozott a Kosban: a hirtelen és kiszámíthatatlan természetéről ismert Uránuszhoz, és a hátrafelé araszoló, akadályoztató hatású Merkúrhoz. Kettejük összjátékával már ismerkedünk 1-2 hete a lehetetlen időjárás, a közlekedési balesetek és torlódások, valamint a világ különböző részein feltünedező háborús, erőszakos konfliktusok képében.

Amikor a Nap csatlakozik e nehéz hatású duóhoz, arra számíthatunk, hogy az általa képviselt témákban (vezetés, hatalom, ego, apa, önkifejezés) hirtelen változásokkal találkozhatunk. Meginoghatnak magas pozíciók, megváltozhatnak hatalmi viszonyok, apával, főnökkel kapcsolatos váratlan történések lehetnek. A Kos országok (Izrael, Németország) valamint a Nap jegyéhez tartozók (Francia- és Olaszország) szintén számíthatnak meglepetésekre.

 

Április 20-án a Nyilas Plútó is elkezd hátrálni, vele együtt most már 4 retrográd planéta (Szaturnusz, Merkúr, Jupiter) lesz az égen. A Plútó megfordulása körüli napokban előfordulhatnak veszélyes helyzetek, ezért érdemes óvatosan közlekedni, kerülni a nagy tömegrendezvényeket, a zsúfolt helyeket, és bárminemű konfliktust.

Tudjuk, hogy világnézet és hit kérdésében mindenkinek megvan a saját igazsága, amely annyiféle, ahányan vagyunk a Földön, s amelyhez mindenki mély meggyőződéssel ragaszkodik. A Nyilas Plútó eddigi éveiben – világszerte – elvitt bennünket ezen igazságok hasadásához, a sokféle igazság egymástól való eltávolodásához. A retrográd Plútó időszaka (szeptember 29-ig) egyfajta megvizsgálása annak, hogy milyen messzire jutottunk a hasadásban, s mit tudunk kezdeni ezzel az ideológiai káosszal mind egyéni, mind közösségi, társadalmi szinten.

És vessünk egy pillantást a Szűz holdi részére visszahátráló Jupiterre is. Április közepe óta halad itt a Jupiter, és olyan jellegű tapasztalásokat hoz, amelyek szociális érzékenységünkkel, társadalmunk jövőjével, közösségi együttműködésünkkel kapcsolatosak. Önvizsgálatra és rendrakásra int bennünket a jövőnk érdekében. Éljünk vele.

Szeretettel

Vishakati

Write A Comment