A nagy szeptemberi átrendeződések közül az utolsó 29-én, kedden reggel a Bak Szaturnusz előre fordulása. Ő a főnök, a horoszkóp végső mozgatója és minden következmény számon kérője. A Bakban, saját jegyében – amely az egyéni karma, a felelősség, a vezeklés jegye – történő mozgásai alapvetően befolyásolják karmikus fejlődésünket, utunkat.

Szaturnusz a karma rettegett ura, az idő és az időhöz való viszonyunk, a felelősségvállalás, a rend, a struktúra, az (ön)fegyelem felelőse. Emlékezzünk, mennyit segített a karantén fegyelmezett betartásában a covid járvány tavaszi akut időszakában, egészen május közepi hátrafordulásáig!

A Bak Szaturnusz retrográd időszakában (május közepe-szeptember vége között)  lehetőséget adott kiszabadulni a korlátozásokból, és kipróbálni, mi döntsünk arról, a fennálló vírusveszély idején mennyire vagyunk fegyelmezettek, távolságtartók, szabálykövetők.

Amennyire azok voltunk, most, előrefordulása idején azzal arányosan kell az úgy nevezett második hullám következményeivel szembenéznünk. Az eddigi kevéssé következetes védelmi intézkedések és laza szabályok nyomán az elszabaduló vírusfertőzés megállítására valószínűleg erősebb korlátozásra lesz szükség.

A korlátozás lehet külső (drákói szabályok) vagy belső (önkéntes távolságtartás). A Bakban, saját jegyében direkt irányba fordulva ismét erőt és tartást ad és vár el, sziklaszilárd alapokat adva 8 hónapon át, 2021. május végéig.  

A pandémia legnehezebb periódusa november végéig várható (a direkt Jupiter Nyilasban haladása és a Plútóval való november közepi találkozásáig, illetve a Mars november közepéig tartó hátrálásáig), mert ezek a konstellációk a szélsőségeket és védtelenséget fokozzák, ők az időszak bizonytalansági faktorai. Most erősebb szabályokra van szükség egészségünk védelmében. November végétől aztán majd egyre jobban a gazdasági következményekkel kell szembenéznünk (Bak Jupiter).

Jó hír azonban, hogy a Rahu Bikába lépésével a tüdő és a mellkas mint elsődleges megbetegedési terület kikerül a fókuszból, a tünetek kevésbé súlyosak és könnyebben kezelhetők lesznek.

Érdemes tehát önkorlátozásunkat, saját távolságtartásunkat, a maszkviselést szigorúan venni, de erős külső korlátozó szabályokra is számíthatunk.

A Szaturnusz irányváltásának napja – és előtte, utána 1-1 nap – idegesebb, kiszámíthatatlanabb lesz. A stabilan előre haladó Bak Szaturnusz azonban szilárd kereteket ad mindennapjainknak, és támogatja megalapozott, hosszú távú céljainkat.

Namasté

Vishakati

Write A Comment