December 6. körül fordulatos energiákban leszünk.

Valódi fordulat is történik, Mikulás napján a Merkúr direktté válik. Felfoghatjuk ajándéknak is, hiszen a november 17. óta hátráló Merkúr az eltelt 3 hétben ugyancsak megbonyolította életünket, összekuszálta ügyeink intézését, s váratlan akadályokkal tűzdelte meg dolgainkat.

December 6-án este történik az előreindulás, és ahogy az már ismert, a fordulat napját érdemes tiszteletben tartani, mert ekkor az irányváltó bolygó hatása kaotikus és kiemelkedően erős. Aznap, másnap még korántsem az energiák rendeződése felé visz bennünket. Ahhoz, hogy a Merkúr irányváltását támogatónak érzékeljük, el kell telnie néhány napnak. December 10-től már minden bizonnyal tapasztalható a változás.

Ettől kezdve egy aktívabb időszak lesz az égen, mindössze az Uránusz marad még egy hónapig retrográd, majd január 6. után ő is direktté válik. Utána 3 hónapig az összes vizsgált planéta – kivétel természetesen a mindig hátráló holdcsomópontok – előre haladó mozgást végez. Ennek megfelelően  ezt az időszakot előrevivőnek, haladósnak fogjuk majd érzékelni.

Pár órával a Merkúr előre fordulata után, december 7-én Újhold van a Skorpió merkúri energiájában, a Dzsjésthában. Ez egy mágikus naksatra, vékony mezsgye dimenziók között, válaszút az elme vagy a szív felőli megközelítésben. A Dzsjéstha Újhold üzenete: nem elég tudni, mentálisan birtokolni ismereteinket, hanem azokat érezni is kell, belső világunkkal látni. A belső megtapasztalást a közeli Skorpió Jupiter is szorgalmazza.

A Skorpió bolygócsoportosulás megterhelheti a Skorpió aszcendenseket és Holdakat, intenzív heteket, sok történést hozhat az életükbe.

Ennek a konstellációnak külön érdekessége, hogy a 4 Skorpió bolygó (Nap, Hold, Jupiter, Merkúr) jegyura, a Mars ugyanekkor a Vízöntőben áll, szorosan együtt a Neptunusszal.

Vízöntő a társadalmi események és érzékenység jegye, Mars az aktivitás jelölője, Neptunusz pedig részben érzelmi húrokat penget, részben pedig ködösít, elfed. A Vízöntő Mars-Neptunusz találkozója eseményeket fog generálni, de felemás kimenetellel: lesznek titkok, melyek most jó időre bezárulnak, de lesznek lelepleződések is.

Namasté
Vishakati

 

 

Write A Comment