A téli napfordulóig abban a tágabb időszakban, amelyet a Nyilas Szaturnusz-Plútó és a Skorpió Anuradha Jupiter  határoznak meg – háttérben a Bak-Rák tengelyen araszoló holdcsomópontokkal -, több kisebb váltás hoz módosulásokat. Közülük most a Nap Nyilasba lépését és a decemberi Teliholdat vizsgáljuk meg közelebbről.

A Nap jegyváltása nemcsak azért figyelemre méltó, mert az egyik legfontosabb planéta, magasabb szellemiségünk és vitalitásunk hordozója, hanem mert december 16-án, a Nyilasba lépve illusztris társasághoz csatlakozik.

A Nyilasban ugyanis a világnézeti különbségeket a végletekig felkorbácsoló, de azokat gyökeresen átalakító Plútó és az Isten ujjaként az igazság felé mutató Szaturnusz haladnak, remélhetőleg a rendcsinálás felé. Ennek a majdani rendnek azonban jelenleg kaotikus előzménye van. Érzékelhetjük mindennapjainkban, világszerte hogyan csapnak össze az egymással szembenálló, szélsőségeket képviselő, magabiztos meggyőződések, személyes igazságok. Azzal, hogy a Nap most bekerül a felkorbácsolt indulatok, polarizált vélemények forgatagába, még több történés várható e témában.

A Nap mindig a vezetésről is szól. Azonos zodiákusban a számára ellenséges Szaturnusszal azzal kell szembesülnünk, hogy bizonyos helyzetekben nélkülöznünk majd kell az irányítást, azaz vezető vagy koncepció  nélkül maradunk.

December 21-én ismét Jupiter-Merkúr együttállás van a Skorpióban. Ez köztük idén már a harmadik találkozó (az október 27-i első és a november 27-i második után). Együttállásuk a  Skorpió Jupiter mélyítő hatásainak koncentrált megnyilvánulása, amikor a racionális Merkúr és a bölcs, hívő Jupiter ad közös tanítást. Érdemes megvizsgálni, milyen változás, megértés érkezett meg az életünkbe ezeken a napokon.

Karácsony előtt, 22-én este Telihold van a Nyilas (Múla) Nap és az Ikrek (Ardra) Hold között. Hitünk, annak esetleges dogmatizmusa, merevsége viszonyul az  alkalmazkodás, egyenrangúság minőségéhez: tudunk-e nyitni, a másik szemével is látni. E Telihold alkalmával a feljebb leírt Nyilas szélsőségek ismét fókuszba kerülhetnek, hangosabban megnyilvánulhatnak.

Végül karácsony előtt egy nappal, december 23-án a Mars vált jegyet, és a Halakba lép. Ez a fordulat azonban megérdemel majd egy részletesebb, önálló elemzést.

Békés, szeretetteljes készülődést kívánok szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment