A Mars nehéz bolygónk volt 2018-ban, sok megpróbáltatást hozott, főként a Kétuval együtt töltött 6 hónapban.

December 23-án a Halak jegyébe lép, s marad 2019. február 5-ig. Itt vegyesen érzi magát: a vizes jegyben nem tud kiteljesedni tüzes természete, ugyanakkor a jegy urával, a Jupiterrel barátságban áll, s ez a tény jóindulatúvá teszi fogadtatását.

A Halak a belső megtapasztalás, a lelki élmények jegye, Mars  az akarat, aktivitás, kezdeményezés, erő képviselője. Mivel a Mars a Jupiter jegyében halad, a Jupiter pedig a  marsikus Skorpióban, uralmi cserében állnak egymással, ráadásul a Jupiter aspektálja is a Marsot. Ezek a kölcsönhatások oda-vissza felerősítik mind a Halak Mars, mind a Skorpió Jupiter működését. Együttes hatásuk az előttünk álló 6 hétben alámerülés a lélek, az emóciók birodalmába.

A Halakban a Mars olyan megéléseket hoz, amelyek lelki működésünkről, érzékenységünkről, áldozatvállalásunkról (vagy éppen kihasználhatóságunkról) szólnak. Érhetnek bennünket igazságtalanságok, vagy annak vélt behatások, amelyek lelkileg nagyon megviselnek bennünket. Anyagilag is kiszolgáltatottabbnak érezhetjük magunkat. A Halak Mars időszaka hozhat lábfejjel kapcsolatos problémákat.

Mit várhatunk a Marstól a három Halak naksatrában, amelyekben nagyon eltérően mutatkozik majd meg:

  • December 23-28. között, a jupiteri Purvabadra naksatrában intenzív érzelmi megtapasztalásokba visz bele. A Jupiter jegyében és a Jupiter naksatrájában vagyunk. Itt és ekkor, a karácsonyi időszakban érhetnek bennünket a legérzékenyebb hatások, amely azt jelenti, hogy lelki helyzeteink – legyenek azok számunkra kellemesek vagy nehezek – különösen mélyen érintenek meg.
  • December 28. – január 17. között a szaturnuszi Uttarabadra holdházban van, és olyan történéseket hoz, amelyekben akaratunkkal, keménységünkkel másokat hozunk áldozati helyzetbe, vagy fordítva, mások hajthatatlansága okoz bennünk ilyen megélést. Vagy innen, vagy onnan, de karcossággal, érzéketlenséggel találkozhatunk. Érdemes kívülről figyelni magunkat, és kontrollálni reakcióinkat.
  • Január 17. – február 5. Ekkor a Revatiban, azaz a Merkúr energiájában halad a Halak Mars. Az akarat itt a lelki megértésre irányul, az érzelmi folyamatok értelemmel is történő befogadására, megértésére. Kapcsolataink számára sérülékenyebb időszak.

A Halak Marsnak érdekes közös vonatkozása lesz a Nyilas Szaturnusszal. Mindketten jupiteri jegyben vannak, amelyek a tapasztalással állnak kapcsolatban, s mindketten aspektálják a merkúri jegyeket, az Ikreket és a Szűzet, amelyek viszont a racionalitással, gondolkodással függnek össze. Míg a Nyilas Szaturnusz a véleményformálás, ideológiai csatározások (külső tapasztalás) révén, a Halak Mars az érzelmi világunkban megéltek (belső tapasztalás) alapján hat a tudati működésre. Igen intenzív fejlődés lehetőségének hetei.

Namasté
Vishakati

Write A Comment