Sokunkat foglalkoztat, miért vannak ilyen nehéz heteink, miért van bennünk ennyi félelem, s meddig tartanak ezek a zavaros idők. 

Asztrológiailag a magyarázat a holdcsomópontok aktuális helyzete és néhány erős bolygó egyidejű hatásában áll. Egy ilyen sarkunkból kiforgató bolygóállás mindenkire hat, de ott fog megnyilvánulni, ahol leginkább változásra érett a helyzet. Ezért – akár egyéni szinten, akár nagyobb közösségek, országok szintjén – nem a félelemnek van helye, hanem az önvizsgálatnak. Ha képesek vagyunk felmérni külső-belső egyensúlyvesztésünket, és tudunk lépéseket tenni a harmonizálásért, akkor nem kívülről jövő hatásként kell elszenvednünk a változást.

A holdcsomópontok 2019. március elejétől kezdve 18 hónapon át az Ikrek-Nyilas tengelyen haladnak. A fejlődési feladat az ideológiai merevség oldása, haladás a felsőbbrendűségből, egy meggyőződésbeli, belső ideából fakadó fixáltságból (Nyilas Kétu) egy sokszínűbb, megengedőbb gondolkodás és egyenrangúság (Ikrek Ráhu) irányába. Nyitni kellene egy más energia felé.

A Kétu 2020. január közepén a Nyilas jegyen belül váltott, és megérkezett saját energiájába, a Múla naksatrába. (A gyökércsakráról – Muladhara – kapta a nevét.) Eközben a Rahu az Ikrek Ardra holdházában van, ami Rahu-energia. Most mindkét holdcsomópont tehát a saját naksatrájában van, ahol nagyon felerősödik hatásuk. Ez május közepéig tart.

Úgyis fogalmazhatunk, hogy a Nyilas oldal ideológiai elakadása gyógyul most a Múla Kétu révén úgy, hogy az Ardra Rahu folyamatosan tanítja az objektivitást, az elfogadást, az alkalmazkodást, mert folyamatosan új és új helyzeteket teremt, amelyekben próbára van téve a hozzáállásunk, rugalmasságunk vagy éppen rugalmatlanságunk.

Az Ardra Rahu működése tetten érhető világszerte a politikusi populizmusban, az internet által bárki számára – a történéssel szinte egy időben – megismerhető tények elferdítésében, a nyilvánvaló hazugságokban, az egyházi visszaélések kezelésében, de jelenleg a legmarkánsabb a kínai koronavírus jelenségében – kipattanásában, terjedésében, a pánik(keltés)ben és az intézkedésekben.

Az Ardra Rahu provokál, a Múla Kétu pedig reagál, és viszont.

A Múla Kétu hatását fokozza az őt szintén Kétu-energiából aspektáló Kos Asvini Uránusz, s mindketten körbe aspektálják a tüzes jegyeket. 

A koronavírussal leginkább sújtott országok közül a Mérleg energiájúnak tekintett – bár van, aki Bak aszcendensűnek tartja – Kína az Uránusz és a Rahu egyidejű hatása alatt áll, amelyhez január 24-én a Bak Szaturnusz 10. házas aspektusa is csatlakozott. A feladat a változás beengedése, átrendeződés. A sok Uttarasadha (Plútó, Szaturnusz, Jupiter) naksatrás bolygó miatt valószínűsíthető a vezetői szintek átrendeződése, fejcsere – de nem csak Kínában.

A jelenlegi helyzetet uraló égi konstellációt a Mars és a Jupiter március végi jegyváltása fogja majd érdemben átrendezni. 

Előtte viszont a Merkúr március 10-i előrefordulása kezdi megmozgatni a folyamatokat, például a koronavírus terjedésének gyorsításával, de a visszaszorító intézkedések hatékonyabbá válásával is. Mindenesetre felpezsdül az élet.

Namasté

Vishakati

 

 

 

Write A Comment