Augusztus harmadik kedvező asztrológiai váltása – a Merkúr előre fordulása és a Mars erős jegyébe érkezése után – a 11-én előre forduló Jupiter, és hamarosan támogatónak érezhetjük a Kála Sarpa végét is.

Jupiter, az égi tanító 2018 októbere óta halad a védikus Skorpióban, és 2019. november 6-ig marad itt. Ebben a jegyben testi-lelki-érzelmi mérgezéseinkre, lelki terheinkre emlékeztet, amelyek elengedésére most nehéz szembesítéseken keresztül ad lehetőséget.

Ezen belül a most lejáró, közel 4 hónapos retrográd időszaka különösen nehéz volt, mert a tisztuláshoz, mély megértésekhez igen messzire, akár előző életekbe vagy a tudattalan ködös tájaira is visszavitt bennünket. A retrográd időszak intenzív, gyötrő belső lelki történéseiről a Skorpió aszcendensek vagy Holdúak tudnának igazán mesélni.

Számukra – meg persze a többieknek is – jótékony fordulat volt, hogy a Skorpió jegyura, a Mars augusztus 9-től a korábbiaknál erősebb kozmikus pozícióba került az Oroszlánban. Ezt a jótékony hatást tovább erősíti a Jupiter direktté válása. E változások hatására a belső elengedési, sokszor gyászmunkára emlékeztető folyamatok alábbhagynak,  kissé megnyugszunk.

A Skorpió Jupiter hátra lévő 3 hónapja részbeni megkönnyebbülés, a retrográd periódus irányíthatatlansága és mélysége után mindenképp. Már nem kell a múltba visszamenni, és van remény arra is, hogy szükséges érzelmi, lelki nagytakarításunkat ne csak fontolgassuk, hanem lépjünk a változtatás irányába.

A Jupiter előre fordulásának van még egy pozitív következménye:  jegyében, a Nyilasban van ugyanis a Plútó, a Kétu és a Szaturnusz hátráló triója.  Az ő szellemi, ideológiai szélsőségekre vonatkozó  mélyreható munkálatuknak is kissé könnyebb vagy eredményesebb irányt adhat a direkt Jupiter. Ne legyenek azonban illúzióink, a Nyilas folyamatok tekintetében messze vagyunk az út végétől.

Az előttünk álló napokban a Vénusz és a Nap találkozását, a Vénusz előre kerülését és megégetését tapasztalhatjuk meg. A Bikák és a Mérlegek számíthatnak nehezebb napokra, nyugtalanságra, váratlan fordulatokra. Ők várjanak ki döntéseikkel, legyenek türelmesek magukkal.

A feszültség tetőzése a 15-i Telihold, amely az egó szerepének átértékelését, a szív (érzelmek, lelki oldal) fontosságát kívánja tudatosítani.

Namasté
Vishakati

Write A Comment