Augusztus 9-én a Mars hosszú, nehéz – Ikrekben és Rákban töltött – hónapok  után belép az Oroszlánba, ahol visszanyeri erejét. Jóindulatú, segítő váltás, amely a mi erőnlétünkre, energikusságunkra, kezdeményezőképességünkre is igen kedvezően fog hatni. A jegyváltás kora hajnalban történik, és azonnal érezteti hatását. A Mars szeptember 25-ig időzik majd ebben a jegyben.

A Mars az átlépés során – a Rák jegy utolsó fokán és az Oroszlán első fokán – a gandanta zónában tartózkodik, amely mindig bizonytalanabb, zökkenőkkel nehezített terület. A gandantán átkelés napjai – augusztus 8-9. – óvatosságot igényelnek, különösen a Kosok és Skorpiók figyeljenek oda.

Amikor átkelt a gandantán, augusztus 10-től egyre magabiztosabb a Mars, megnövelve nemcsak az aktivitást, hanem általában az agnit, azaz a tüzet. Ezért – bár szeptember közepéig még az időjárást alapvetően nedvesen és változékonyan tartó retrográd Nyilas Szaturnusz időszakában vagyunk  – több hőhullámmal, melegebb periódusokkal számolhatunk. Testi szinten a több tűz több lázas megbetegedést és gyulladást okozhat.

Az Oroszlán Mars a védikus rendszerben a Skorpió, a Vízöntő és a Halak jegyeket aspektálja, mindezek a jegyek jelentős energiatöbbletet kapnak, néha talán többet is a kelleténél.
Ezek közül kiemelkedik a Skorpió jegy, amelyben jelenleg a Jupiter van, augusztus 11-ig hátrálva, majd előre fordulva. Az Oroszlán Mars mint a Skorpió jegyura jelentősen javítja a Skorpió Jupiter pozícióját, ezért a Skorpió Jupiterhez kapcsolódó nehéz lelki, elengedési, tanulási folyamatok várhatóan gyógyulni kezdenek. Enyhül a lelki szorítás.

A Mars átvonulásai az Oroszlán naksatrákon:
Augusztus 9-29. között a Magha holdházban (Oroszlán Kétu-energia) halad, ahol felerősíti a Kétu tisztító mechanizmusát, a Nyilasban történő folyamatokat.
Itt, a Maghaban különösen közel kerül a Naphoz, szeptember 2-án együtt is állnak. A Nap közelsége megégeti a Marsot, amely hibás működésben, energiazavarokban, erőnléti problémákban nyilvánulhat meg augusztus 29. és szeptember 5. között.

Augusztus 29. és szeptember 19. között a vénuszi Purvaphalguni naksatrában halad, jótékonyan élénkítve a társasági életet, a másokkal való kapcsolat keresésének igényét. Ideológiailag feltüzelt hetek, ne bonyolódjunk vitákba, kerüljük a politikai indítékú összeszólalkozásokat is.

Szeptember 19-25. között az Uttaraphalguni holdházban található, a Nap-energiájában. Itt a dominanciát, az irányítási képességek megélését helyezi a fókuszba: hogyan lehet a hatalmat megragadni és gyakorolni a befolyásolást bármely szinten és relációban.

Szép nyarat kívánok, vigyázzunk a tűzzel.

Namasté
Vishakati

 

Write A Comment