Január 12-én, csütörtökön este az október vége óta retrográd Mars irányt vált, és elindul előre. Az irányváltás a Bika 13°57’-en, a holdi Rohini naksatra 2. padájában történik. Ezt megelőzően és követően 2-2 napig a Mars stacioner, azaz csaknem álló helyzetű. Mit jelentenek ezek az állítások?

Aktivitás, akaraterő, a fizikai erő megélése, vágyak beteljesítése, bátorság és harciasság, sport, agresszivitás, konfliktusgeneráló hajlamok, erőszakosság – mind a Marshoz társított jelentések. A Mars október 30. óta tartó retrográd időszakában ezek a marsikus tartalmak felemásan tudtak megnyilvánulni, mert egy hátráló planéta energiái kiszámíthatatlanabbak, kevésbé irányíthatók, alkalmasint túl soknak vagy kevésnek bizonyulhatnak. A retrográd Marsot a harag, az indulat kitörései, a háború fordulatai, energikusság tekintetében erővesztés, gyengeség, testi szinten pedig izom- és vérproblémák, valamint gyulladások kísérhették.

Megtapasztalhattuk, hogy a retrográd periódus kezdeményezések tekintetében kevésbé sikeres időszak, ugyanakkor alkalmas valamely múltbeli marsikus téma, például okozott vagy elszenvedett erőszakos élmény, sértődés, konfliktus átértékelésére, átdolgozására, mert minden retrográd időszaknak ez a lényege, erre ad időkeretet.

A Mars néhány kezdeti napot kivéve végig a Bika csillagképben hátrált, és a Bikához kapcsolt analógiákat (pénzügyek, gazdasági kérdések, élelmiszer- és agrártéma, testtájak tekintetében a torok, száj, nyaki zóna) dinamizálta, azaz elsősorban ezekben hozhatott történéseket. Az élelmiszerárak elszabadulását, a gazdasági helyzet nehezebbé válását, az infláció és az energiaárak alakulását mindannyian tapasztaltuk.

A retrográd Mars múltbeli jó vagy rossz gazdasági döntések visszahatásával is szembesít, hiszen minden retrográd visszavisz a múltba: lehet ebből tanulságokat levonni személyes szinten, de országok vonatkozásában is világszerte. Hozzájárult az influenza fellángolásához, valamint fájdalmas torokgyulladás, szájüregi problémák kialakulásához is.

A retrográd Mars a Bikából a Kosba – ezért a háborúra – is hatott, sőt, a háború vonatkozásában a stacioner napok és az irányváltás fordulatot is hozhatnak.

Mi, nyüzsgő, modern emberek természetesen rossznéven vesszük, ha nem akaratunk szerint történnek az események, pedig 2022. október 30-tól kezdődően ezt kellett elszenvednünk. Január 12-től azonban az előre forduló, majd normál haladási sebességére visszagyorsuló Marssal – nem rögtön, hanem kb. 2 héten belül – visszakapjuk normál energetikánkat és azt a lehetőséget, hogy erőinket, akaratunkat jobban tudjuk irányítani.

A fordulat napja lehet rázós, balesetveszélyes, hozhat gazdasági, pénzügyi jellegű kiszámíthatatlanságot. Legyünk türelmesek magunkkal és környezetünkkel. Az aspektált területek (1 Bika, 4 Oroszlán, 7 Skorpió, 8 Nyilas) is megérezhetik az irányváltás adta impulzust, ez főként a Nyilasban retrográd Merkúr vonatkozásában lehet fontos (balesetveszély, ideológiai konfliktusok).

A stacioner napok (+/- 2-2 nap) némileg hibernáltak, ugyanakkor stacioner állapotában rendkívül erősnek tartják a bolygókat. Egy ekkor született kisbaba életében jó izomadottságokat, energikus alkatot jelenthet, számunkra pedig ebben a 2×2 napban magunkat is meglepő teherbírást, impulzust, esetleg betegségből való gyors regenerálódást hozhat.

A január 12-én késő este előre induló Mars megkönnyebbülés a Kosoknak és a Skorpióknak, lendület a Bika témáknak, részben azonnal, részben kb 2 hét múlva érzékelhetjük a kedvező változásokat. Az irányváltás a Rohini naksatra 2. padájában történik, amely vargottama, ezért felerősíti és támogatja a benne álló bolygót. A Mars ebben a naksatra-részben február 3-ig marad s élvezi ennek támogató hatását.

Addig azonban roppant nagy változás előtt állunk: január 17-én a a Vízöntőbe lépő Szaturnusz csillagképet, s ezzel tendenciát vált . Ezzel majd a következő írásban foglalkozunk részletesen.

Namasté

Vishakati

Write A Comment