Január közepe a megélénkülés, a lendület, a nyitás hete. Konstellációváltások sora rendezi át az energiákat kedvező irányba. Kedvezőbb energiákba érkezünk, de vigyázat, a fordulatok napja mindig türelmet, óvatosságot kér!

Az első változásról, az október végétől retrográd Mars január 12-i előre fordulásáról már volt szó.

A következő érezhető fordulat a Nap nevezetes jegyváltása, a Bakba lépése (Makara Sankranti) január 14-én, amellyel a hagyomány szerint az év aktívabb fele kezdődik.

A harmadik, talán legnagyobb hatású lépés a Szaturnusz január 17-i jegyváltása a Vízöntőbe. Egy 2,5 hónapos kóstolót már vehettünk a Vízöntő Szaturnusz működéséből 2022. április végétől, de most hosszú évekre, 2025. március végéig költözik be ebbe a csillagképbe.

A Szaturnusz Bakban töltött 3 éve – emlékezetesen, a covid világjárvány berobbanásával indult – az egyéni karma tisztításának nehéz, befelé fordító, passzívabb időszaka volt, amelyből most mindenki – a megdolgozott értékei bázisán – a kiszabadulás, a megújulás, kezdeményezés, kinyílás éveibe léphet. Egymás felé fordulásunk, a társadalmi önszerveződés, a közösségi működés felértékelődése, a szolidaritás megerősödése várható világszerte.

Egy ilyen váltás ünnep a védikus asztrológiában, és remélhetőleg minél több embernek is azzá válik, ahogy majd egyre jobban belemegyünk a Vízöntő Szaturnusz működésébe.

Aki kíváncsi, mit hozhat neki a Vízöntő Szaturnusz, itt megnézheti a védikus aszcendense és/vagy Holdja alapján. Érdemes azt is visszaidézni, ki mit élt át, tapasztalt meg a legutolsó Vízöntő Szaturnusz időszakában 1993. március 5. és 1996. február 15. között, mert tendenciáiban a mostani Vízöntő Szaturnusz hasonló területeket mozgat meg személyes életünkben.

A sűrű januári hét utolsó, várva várt fordulata a retrográd Nyilas Merkúr előre indulása január 18-án. Ez a planéta – amelyhez a kommunikáció, a közvetítés, ügyintézés, közlekedés, utazás, média, informatika, testi szinten az emésztés, a vékonybélműködés analógiái vannak társítva – most többszörösen meg van gyengítve. Retrográd volta, a Nap túlzott közelsége és ellenséges bolygók támadása mind-mind megnehezítik hatókörének egészséges megnyilvánulásait. A direktté válással megkezdődik a Merkúr és analógiáinak gyógyulása, bár kell közel 2 hét, mire ezt a javulást mindennapjainkban is érzékelni fogjuk. Addig a közlekedésben és szóhasználatunkban is legyünk körültekintőek.

Namasté

Vishakati

Write A Comment