Sok napi hír szól arról, hogy mekkora a feszültség, mennyi baleset, merénylet történt a közeli napokban. Mi van a történések mögött, kérdezik sokan.

Világszerte viharos a közélet, az erőszak szintje igen magas, beleértve a verbális és a hírhamisítással kapcsolatos agresszivitást is. A védikus okokat a májusi prognózisban is megírtuk: a Mars-Rahu május 18-i együttállása, majd a Mars megérkezése az április 8-i Napfogyatkozás ekliptikai helyére május 26-án, egyaránt útjelzői ennek a fokozódó tenziónak.

A végső ok azonban mélyebben húzódik: a modern védikus szintézisben a jegyváltáshoz közeledő Uránusz a fő felelős. (A tradicionális dzsottish nem tárgyalja a transzcendens bolygókat, az Uránuszt, a Neptunuszt és a Plútót.)

Az Uránusz 2016. június 27. óta tartózkodik a Kos csillagképben, s 2024. június 1-jén lép tovább a Bikába. Gondoljunk arra, mennyi a teendő egy költözés előtt: a 8 éve a Kosban tartózkodó Uránusznál is ez a helyzet, utolsó heteiben felgyülemlik a váltás előtt megoldandó feladat, s mivel a Kosban, a kezdet, az indulatok, a harciasság, testrészek tekintetében pedig a fej jegyében vagyunk, a feszültség szintje is megemelkedik.

Az Uránusz a Nap uralma alá tartozó naksatrában, a Krittikában van, egyelőre annak a Kos oldalán, majd a jegyváltással a Bika oldalra érkezik meg. Van az égen, tranzitban egy másik Nap-naksatrás transzcendens bolygó is, a Pútó, amely a Bak csillagképben éppen hátrál. Amikor a transzcendens bolygók Nap-energiájú naksatrában haladnak, mindig a Nap-témákat, a vezetői felelősség, a férfi princípium működését, megfelelőségét firtatják. Míg a Bak Uttarasadha Plútó azt kérdezi fel, hogy akinek hatalom van a birtokában, az hogyan bánik vele, a Kos Krittika Uránusz a túlzott vezetői és férfi egóból, valamint indulatokból szabadít ki.

Mindenesetre ez a 2 Nap-naksatrás nagybolygó minden Nap-analógiát mélyen megmozgat, átalakít, és valamilyen módon korrigál, azaz helyre tesz az egótól kezdve az apa témáig, a vezetői kvalitásoktól kezdve a vele járó feladatokig, felelősségig. (A Plútó még 2027 elejéig marad a Bak csillagkép Nap-naksatrájában.)

Az Uránusz jegyváltása budapesti idő szerint 2024. június 1. 12:06-kor történik meg, ez a tenzió legmagasabb foka.  A váltás előtt és után napokig az átlépéssel járó bizonytalanságot érzékelhetjük, uránuszi jeleket kaphatunk (ingerültség, türelmetlenség, fejfájás, kiugró vérnyomás, földrengés, villámcsapás, tűzesetek, elektromossággal kapcsolatos devianciák, meg persze bevillanó ötletek, meglátások, megértések is).

Az Uránusz jegyváltását bonyolítja, hogy gyakorlatilag ugyanabban a percben történik a jegyváltása, mint a Marsé, csak utóbbi a Halakból érkezik a Kosba a gandanta zónán át (május 31. déltől június 2. 14 óráig van gandantában a Mars). Mindenesetre a tény, hogy a jegyváltásban elfoglalt Uránusz diszpozitora gandantában és szintén jegyváltásban van, ez az Uránuszra – és ránk – nézve elbizonytalanító hatású, és meglehetősen kaotikus energiákat jelent.

A június 1-jei jegyváltásokhoz tehát meglehetősen kiszámíthatatlan napok vezetnek. Vigyázzunk az elektromos hálózatokkal és eszközökkel, tartsunk a villámlástól, és ne keressük a nagy tömeggel járó rendezvényeket. Mivel az Uránuszhoz társítjuk a repülést is, hacsak lehet, ne a jegyváltás környéki napokon keljünk repülőútra. Vegyük észre a nyugalomra, csendre való igényünket, fejproblémáink jelezhetik ezt. A jegyváltás napját pedig respektáljuk, amennyire lehet, húzódjunk háttérbe, legyünk óvatosak.

A Bika Uránusszal külön írásban foglalkozunk majd. Akit részletesebben érdekel az Uránusz hatásmechanizmusa, megnyilvánulása a jegyekben és a házakban, itt talál róla több információt.

Namasté

Vishakati

 

 

 

 

1 Comment

  1. Kedves Kati!

    Várható majd bejegyzés a Jupiter Bikába lépéséről is? Illetve hogy együtt az Uránusszal milyen hatásokat hozhatnak?

Write A Comment