Idén az év utolsó hetében különleges égi konstellációkkal ünnepelhetünk. Vessünk ezekre egy-egy pillantást, mit tesznek hozzá életünkhöz, mire érdemes ügyelnünk.

Kapcsolataink, kényelmi igényeink, anyagi dolgaink meghatározója, a Vénusz december 19-e óta hátrál, amelyet nagy valószínűséggel mindenki érzékel: nosztalgikus érzések bukkanhatnak fel, adódhat lehetőség régi kapcsolat visszarendeződésére vagy végleges lezárására, vágyaink elröpíthetnek a múltba, mert a retrográd Vénusz fő témája bárminemű kapcsolataink helyretétele, vagyis hogy valódi helyükre kerüljenek bennünk.

Ez a hátráló Vénusz karácsony napjaiban találkozik a Plútóval, a totális átalakulás és a nagy szenvedélyek bolygójával a Bak 2. fokán. (Volt már egy első találkozásuk december 11-12. körül.) Ez a második együttállásuk is hozhat erős impulzust a vénuszi témákban, mélységeket és magasságokat szerelemben, de az egymás feletti hatalom gyakorlása is felmerülhet.

A szélsőséges érzelmeket a velük egy jegyben levő, rendkívül stabil Szaturnusz segíti kiegyensúlyozni, és ugyanő támogatja a kapcsolati felelősségvállalás kérdését is. Mindig van tehát feladat, de adott hozzá a segítség is.

Ugyancsak karácsony napjaiban meghatározó a Szaturnusz-Uránusz fényszöge is. A Szaturnusz mint a felelősségvállalás, fegyelem, idő analógiáinak hordozója kendrában (nyugati asztrológiában kvadrát fényszöggel) hat a Kosban hátráló Uránuszra (hozzá újszerű értelmezések, váratlan történések társíthatók).

A dinamikus Uránusz turbóz, a szigorú Szaturnusz fegyelmez. Kettejük között december 24-25-én pontos a fényszögkapcsolat, amely kettős hatású. Azt érzékelhetjük, hogy miközben tele vagyunk ötletekkel, új meglátásokkal, aktivitással (Uránusz), akaratunkban valamilyen módon korlátozva vagyunk (Szaturnusz). Nem akarhatunk bármit. Olyan helyzetbe kerülhetünk például, amikor azt kell akarnunk, ami nem (csak) magunknak jó, hanem valaki másnak (is) a környezetünkben. Egy türelmesebb személyiség jobban viseli, a tüzesebb kitörhet, de tudnunk kell, ennek a 2 napnak magasabb a konfliktusszintje.

Miután sokaknál a tavalyi közös ünneplés kimaradt a pandémia miatt, különösen ügyeljünk az idei családi összejöveteleken szavainkra, akaratunk kifejezésére, próbáljunk a másik fejével is gondolkodni. A szeretet, az egymásra figyelés, a másik elfogadása biztosan segít.

Boldog karácsonyt kívánok magunknak szeretettel

Vishakati

Write A Comment