Július utolsó napjai is tartogatnak fordulatokat a védikus égen, ezek már az augusztusi nagy változásokat készítik elő.

Elsőként július 26-án a Vénusz – vágyaink és kapcsolati minőségünk hordozója – lép át az Ikrekbe, ahol augusztus 21-ig marad. Előzőleg saját jegyében, a Bikában remekül érezte magát, bár a Szaturnusz aspektusa kissé levághatta a szárnyait. Az Ikrekben korántsem olyan otthonos, mint a Bikában, viszont kiszabadul a Szaturnusz kontrollja alól.

Ezért aztán az Ikrekben, a kommunikáció, az információ-közvetítés kettős jegyében vágyaink megsokszorozódhatnak. Nagyobb igényünk lesz a csevegésre, intellektuális témákra, találkozókra. Billeghetünk is: nem tudunk dönteni, mit is szeretnénk igazán.

Az Ikrek Vénusz heteiben kreatív önkifejeződésünk, az életöröm, önszeretet megélése jobban kikívánkozik belőlünk, és a gyerekekkel is szívesebben töltjük az időt.

Ugyancsak július 26-án Nap-Mars találkozó van a Rák 10. fokán. Ez a találkozó az aktivitást, kezdeményezőképességet képviselő Mars teljes elégetését jelenti: erőnk mélypontján vagyunk. Érdemes tiszteletben tartani energetikai állapotunkat és nem erőltetni a tevékenykedést, főleg a Kosoknak és a Skorpióknak.

A Nap analógiái sem nagyon elevenek, a konstelláció a világi hatalmat (vezetők, családfők, egó) gyengítheti valamilyen vonatkozásban.

A hónap utolsó napján a Rahu megérkezik az Oroszlán-Rák jegyhatár 1 fokos közelségébe, azaz a gandanta zónába. A Szaturnusz kapcsán idén már kétszer is találkoztunk ezzel a fogalommal: a tüzes-vizes jegyek határán, azok +/- 1 fokos mezsgyéjén a jegyváltáshoz készülődő planétának át kell küzdenie magát, s ezt a küzdelmet mi is megérezzük.

A küzdelem lényege, hogy az augusztus 18-i jegyváltásig a Rahu fokozottan be akarja hajtani teendőinket az adott jegyben. Oroszlán kötelezettségeink égetőek lesznek, közeledik a határidő. A hátralevő 3 hét sokak számára eseménydús lesz.

Jó hírünk is van, mint mindig: július 27-én 10 milliószoros nap van, idén a harmadik, az imakerék napja, amikor a tibetiek Buddha első beszédére emlékeznek. Minden pozitív gondolat és tett sokszorosan térül meg ezen a napon, érdemes adni és tenni ma minden teremtett lényért.

Namasté
Vishakati

Write A Comment