Eseménydús augusztus elé nézünk a védikus égbolt vonatkozásában, enyhén szólva nem fogunk unatkozni.  A nagy fordulatok a hónap közepétől kezdődnek,  és utolsó napjaiban tetőznek.

A hónap legnagyobb horderejű változása a holdcsomópontok jegyváltása: Rahu és Kétu 18 hónapra beköltöznek a Rák-Bak tengelyre, ezzel 2019 márciusáig alaposan átrendezik életünk fő irányvonalait.

Mindez egy retrográd Merkúr mellett történik, amely, mint tudjuk, mindig felforgatja néhány hétig az életünket. Annál jobban örülhetünk majd a Szaturnusz előre fordulásának augusztus 25-én. A hónap vége pedig ismét rendkívül nyugtalan lesz: a jegyváltó Rahu immár a Rákban találkozik a Marssal, s kettejük randevúja sosem ígér sok jót.

Főként Észak-Amerika számára nagy esemény az augusztus 21-i teljes Napfogyatkozás, amely az amerikai kontinensről lesz látható, de hatása az egész világra szól.

Nézzük összefoglalóan a legnagyobb fordulatokat, most röviden, a maguk idejében majd részletesebben.

Augusztus 3. – Az áprilisban a Kosba érkezett Uránusz retrográdba vált. A hirtelen, kiszámíthatatlan változások bolygója hátrálása során mindig ismételtet, de izgalmas fordulatokat hozhat az Oroszlán elejére,  a váltáshoz készülődő Rahura vetett fényszöge  is.

Augusztus 4. – Égi gurunk, a Jupiter a Szűz jegyben annak marsikus holdházába lép (Chitra). Ez a Jupiter erősen függ az égi Mars hogylététől, ezért a Mars hó végi jegyváltása és éles találkozói vissza fognak hatni munkánkra és egészségünkre.

Augusztus 7. – Este 8 körül Telihold a Rák Nap és a Bak Hold között. Erős múltidézés, családi és hivatásbeli helytállásunkkal való szembesülés lehetősége.

Augusztus 13. – Az Oroszlán közepén a Merkúr némi helyben toporgás után visszafordul, és szeptember 5-ig retrográd lesz. Merkúr az égi hírnök, a kommunikáció, utazás, közlekedés és például a média intézője. Retrográd heteiben garantált a felfordulás, lelassulás, a félreértések.

Augusztus 16. – A Nap belép az Oroszlán jegyébe, amely a saját jegye, tehát hazaér. Rögtön szembetalálkozik viszont a Rahuval. A holdcsomópontok és a fővilágosítók nem kedvelik egymást, ennek egyik következménye lehet a Nap és jelentéseinek csorbulása.

Augusztus 18. – A holdcsomópontok, azaz Rahu és Kétu jegyváltása. Rahu a Oroszlánból a Rák jegyébe, Kétu pedig a Vízöntőből a Bakba lép át az elkövetkező 18 hónapra. Karmikus jelzőink alaposan átrendezik életünket.

Augusztus 21. – Az Oroszlán elején (4 fok 40’ ) találkozik a Nap és a Hold, azaz Újhold lesz este 8 óra körül. A Rahu közelsége miatt teljes Napfogyatkozás alakul ki, amely Észak-Amerikából jól látható lesz. Minden világi hatalom számára baljós jel, amely később realizálódik majd: akkor, amikor más bolygók is a Napfogyatkozás fokszámára, az ominózus Oroszlán 4 fok 40’-re érnek. Szintén ezen a napon a Rákba lép a Vénusz.

Augusztus 25. –  A Szaturnusz 5 hónapos hátrálása végre megáll, és a nagybolygó elindul előre. A Skorpiók, Kosok és Mérlegek felszabadító érzésre számíthatnak. Ugyanakkor nehéz, konfliktusos napok, mert Rahu-Mars együttállás van az Oroszlán utolsó fokán.

Augusztus 27. – A Mars az Oroszlánba lép. Kedvező fordulat, mert megszűnik a Rahu zaklató közelsége, s mert az Oroszlánban sokkal jobban érzi magát. A megizmosodó Marssal visszakapjuk erőnket, s kedvező a hatás  a Szaturnuszra és a Jupiterre is. Bár a bonyodalmaknak itt nincs vége, lényegesen nagyobb tetterővel és aktivitással megyünk bele a szeptemberbe.

A fenti konstellációváltások megfontoltságot kívánnak tőlünk. Energiaszegény, zaklatott periódus elé nézünk, amely próbára teszi türelmünket. Több tudatossággal és belső munkával tudunk segíteni magunknak és környezetünknek.

A hónapra szóló fontos tanács: amit lehet, halasszunk szeptemberre.

Szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment