November közepén mozgalmas napokat élünk: a védikus Nap jegy-, a Vénusz és Merkúr irányváltása hoz sokunk mindennapjaiba érzékelhető változást.

A három lépés közül elsőként a Nap jegyváltása zajlik le november 16-án. Ekkor a Nap kilép a Mérlegből – ahol esésben volt egy hónapon át -, és a Skorpióba vált, társulva a Jupiterhez és a Merkúrhoz. A Nap jól érzi magát e sötétnek tartott jegyben, és bolygóbarátságok tekintetében is jól áll mind a jegy urával (Mars), mind az ott időző nagybolygóval, a Jupiterrel.
A Skorpió Nap hónapjában a professzionális témák, a hivatásbeli érvényesülés erősen támogatott.

Ugyancsak ezen a napon zárul a Vénusz 6 hetes retrográd periódusa, amelyben a vágyak és kapcsolatok bolygója a Mérleg jegy első fokáig visszaaraszolt. Kapcsolati rendrakás, visszamenőleges megértések, végleges lezárások időszaka, amely különösen nehéz, energiaszegény 6 hét volt a Mérleg aszcendensek számára. Ők nagy megkönnyebbüléssel fogják megélni a fordulatot, de valamennyiünk számára új levegőt hoz a direkt Vénusz.

A Vénusz még január 1-jéig marad saját jegyében (Mérleg) erős pozícióban, továbbra is napirenden és aktívan tartva a párkapcsolat, házasság, partnerség kérdéseit. Új kapcsolatok, együttműködések elindulásának támogató lehetősége.

Egy nappal később, november 17-én a Merkúr válik retrográddá a Skorpió 20. fokán, s ezzel a fordulattal ismét elindul a Jupiter felé, ezúttal hátrálva. A hátráló Merkúr és a direkt Jupiter közelítő fényszöge felerősíti egymásra tett és együttes hatásukat. Találkoztak már egyszer október 27-én, következő együttállásuk november 27-én esedékes. Amikor a Merkúr (racionalitás) és a Jupiter (hit, bölcsesség) találkoznak az égen, különleges, de alkalmasint nem könnyű megértések érhetnek bennünket a Skorpió elengedős, mélyülős világában.

A retrográd Merkúr a kommunikáció, média, üzlet, témaköreiben 3 héten át – december 7-ig – lassítja életünket, és teszi bonyolulttá ügyintézéseinket. Félreértések, közlekedési zavarok, utazási bonyodalmak nehezíthetik napjainkat, érdemes mindent duplán ellenőrizni. A retrográd Merkúr az Ikrek és Szűzek életét gáncsolja leginkább, s mindannyiunk Skorpióba eső életterületén hoz visszatekintő, mély megértéseket.

Namasté
Vishakati

Write A Comment