A védikus rendszerben november 6-án  a Mars a Vízöntőbe lép, és ezzel lezárul 6 hónapos, Kétuval töltött Bak jegybeli utazása. Túl vagyunk a Bak terület és a Mars karmikus tisztításán, melyet sok nehézség, feszültség kísért.

A jegyváltás elsősorban a Bakok, a Kosok és a Skorpiók számára jelent érzékelhető megkönnyebbülést. Tágabb értelemben pedig mindannyiunk számára felszabadul az aktivitás és kezdeményezés energiája, amikor a Mars kilép a vezeklés jegyéből, a Bakból.  Élvezzük hát a Vízöntő Mars nyújtotta szabadságot, levegőt, társaságot!

Új jegyében, a Vízöntőben a Mars december 23-ig marad. Itt a közösségi, szociális témákat hozza fókuszba. Nagyobb közösségi aktivitást, barátságok alakulását, a szociális érzékenység kinyílását hozza, s a politikai kérdések ismételt erősödését. Időszakában szívesen mérjük össze erőnket sportban, megújulásban, tudásban, felébred a kedv játszani, vetélkedni, rivalizálni.

A Vízöntőben két erős hatással találkozik a Mars. Egyrészt a Vízöntőben a Neptunuszhoz csatlakozik, s ekkor a meglehetősen profán Mars igyekszik majd benézni a Neptunusz által elfátyolozott témák mögé. Leleplezések, lebukások valószínűsíthetők környezetvédelem, -szennyezés, zöld ügyek terén.
Másrészt Vízöntő tartózkodását végig felügyeli az őt aspektáló, rá ható Szaturnusz, amelyről tudnunk kell, hogy az ideológiai uszítás, fanatizmus megtisztításán dolgozik a Nyilasban, főként november 27. után. Ez azt jelenti, hogy a Vízöntő Mars által megélénkített közösségi és politikai témákba beúszhatnak ezek a szélsőségek, számolnunk kell ezek megjelenésével.

A Vízöntő jegyhez tartozó földrajzi területeken (Oroszország, Lengyelország, Skandinávia, balti államok) is fokozott aktivitás várható, mind politikailag, mind bizonyos információk, tevékenységek eltitkolása, illetve feltárása terén.

A védikus Vízöntő Mars saját jegyén kívül a Bika, az Oroszlán és a Szűz területeket aspektálja, azaz energetizálja a maga nem éppen nyugodt módján. Mindezek az aszcendensek és Holdak számíthatnak erre az energiatöbbletre, amellyel érdemes kalkulálni, és foglalkozni ennek levezetésével sportban, mozgással, aktivitással. Szerencsésebb volna, ha mi keresnénk megnyilvánulási módokat ennek a zizegésnek, nem pedig magunkat éreznénk megcibálva.

A Mars a Vízöntő három naksatráján az alábbiak szerint halad át:
November 6-17. között a marsikus Dhanistha naksatrában halad, itt a legdominánsabb a versengésre, aktivitásra való késztetés.

November 17.- december 8. között a Rahu energiájában (Szatabisha) halad, ekkor a legerősebbek a szabadságunkra, szuverenitásunkra való törekvéseink. Itt lesz majd a találkozó december 7-én a Neptunusszal. Utóbbival való közelsége és együttállása idején lepleződhetnek le titkok környezetvédelmi témában, vagy Vízöntő országok vonatkozásában.

December 8.-23. között jupiteri energiában halad (Purvabadrapada). Támogatja az anyagi törekvéseket, ilyen értelemben jutalmaz. Baráti találkozók, kollektív történések időszaka. Jó lesz együtt lenni a barátokkal, egyívásúakkal.

Namasté
Vishakati

Write A Comment