Október 4-én reggel a retrográd Mars visszalépett a Halakba. November közepéig fog itt hátrálni, mindvégig a Halak merkúri naksatrájában, a Revatiban. A jegyváltás körüli napok mindig zavarosabbak lehetnek, több türelmet kérnek.

A retrográd Mars Földközeli helyzetben van, ezért egész októberben esténként a keleti égbolton szabad szemmel is jól látható. Az átlagos 200 millió helyett most mindössze 62 millió kilométerre közelíti meg a Földet. Október 13-14-én lesz pontosan szemben a Nappal. A vörös bolygó ekkor lesz a legragyogóbb, napnyugtától napkeltéig látható, fényes, vörös, csillagszerű égi látványosság.

Mint minden hátráló planéta, a Mars is a múltba, valamilyen lezáratlan kérdéshez visz vissza retrográd időszakában, hogy befejezhessünk, magasabb szinten megértsünk, tehát gyógyítsunk valamit.

Mars az aktivitás, energia, cselekvés, bátorság, versengés bolygója, de övé az erőszak, az agresszivitás, a fegyveres konfliktusok, a háború témája is.

A Halakban mint vizes jegyben a retrográd Mars alapvetően múltbeli érzelmi elfojtásokat, haragot, félelmet kavar fel. S mivel egy vizes jegy merkúri (gondolkodás, tudat, értelmezés) holdházában van, azt fogjuk tapasztalni, hogy gondolatainkat indulatok vezérlik.

A retrográd Halak Mars a védikus szabályok szerint a megelőző jegyben, a Vízöntőben is hat, ahol a kollektív karma kérdéseit veti fel: közösségi , szociális és környezetvédelemmel kapcsolatos témákat érzékenyít, illetve tömeges előfordulást valószínűsít: olyan jelenséget, amely sok embert érint egyidejűleg. Napjainkban a covid pandémia jeleníti meg ezt.

A védikus Mars tartózkodási jegyén kívül tőle a 4., 7. és 8. jegyeket aspektálja, azokban konfliktust, érzelmi zűrzavart gerjeszt. Ily módon a Halakból provokatív hatást gyakorol az Ikrek (alkalmazkodás, gondolkodás, Egyesült Államok), a Szűz (egészség, betegség, gyógyulás) és a Mérleg (partnerség, együttműködés) jegyekre és ezek témáira. A Vízöntőből pedig a Bikára (a Rahu által már felpiszkált értékek, kötődések), az Oroszlánra (ego, tekintély, irányítás), és a Szűzre.

A retrográd Halak Mars november 14-ig tehát duplán gyakorol marsikus, felzaklató hatást a Szűz jegyre, s az abban foglalt egészség, betegség témákra. Ezért – valamint a Vízöntőben foglalt kollektív karmára tett hatása miatt – arra számíthatunk, hogy november közepéig a covid pandémia nem csökken, hanem világszerte igen komoly problémákat okoz. (Fentieken túl a november végéig Nyilasban haladó Jupiter ugyanezt a felnagyító tendenciát támasztja alá, sőt, a Jupiter-Plútó november közepi találkozója lehet a tetőzés.)

Ne feledkezzünk meg a retrográd Mars jegyeiről sem: akiknek Kos és Skorpió Holdja, aszcendense van, ezekben a hetekben erővesztést, céltalanságot tapasztalhatnak magukban. Próbáljanak saját magukkal is türelmesebbek lenni. November közepétől aztán javulás (direkt Halak Mars), karácsonytól pedig régi erejük visszatérése (Kos Mars) várható.

Szintén október 4-én fordul előre a Nyilas Uttarasadha Plútó, hogy december végéig utolsó 3 hónapját kezdje meg ebben a jegyben. Plútó a tudattalunkban hordozott árnyék. A Nyilasban a valaha, bármikor volt hitbéli dogmatizmusunkról, akár előző életből hozott ideológiai rugalmatlanságunkról hivatott leoldozni, miután emlékeztetett rá bennünket. Ha elmulasztanánk megérteni tanítását, legközelebb 233 év múlva tér ide vissza.

A retrográd Halak Mars legfontosabb üzenete a harag, az indulatok feltárása és megfelelő megélése, elvezetése. Sok türelmet hozzá!

Szeretettel

Vishakati

1 Comment

Write A Comment