Október 14-én reggel a hónap egyik fontos asztrológiai eseménye történt: a Merkúr irányt váltott, és november 3-ig retrográd módon halad az égen. A jelenleg retrográd Merkúr és Mars okán joggal érezhetjük, hogy egy sor dologban nincs szabad választásunk, sodródunk az eseményekkel, korlátozott az akaratunk.

Merkúr a közlekedés, kommunikáció, internet, informatika, média bolygója. Égi hírnöknek is nevezik, mert összeköt témákat és személyeket, ellát információval, fellendíti az üzletkötést, kereskedelmet, irányítja a hozzájuk kapcsolódó adminisztrációt, főként ha jól érzi magát.

Hátráló heteiben természetesen nem tudja ezeket a témákat maradéktalanul támogatni. Világszerte kommunikációs zűrzavarok, közlekedési nehézségek, és a médián keresztüli fokozott manipuláció jelezheti útját.

Mivel most a Mérlegben, a kapcsolatok, külsőségek, diplomácia jegyében történik hátrálása, kapcsolati félreértések, diplomáciai zavarok, a látszat és a valóság kettéválása is kísérhetik.

A retrográd Mérleg Merkúr visszahat a Szűz (egészség, betegség, gyógyulás) jegyére is. Ezért a betegségek szerepe – napjainkban nyilvánvalóan a covid pandémiáé – felerősödhet.

A retrográd Merkúr befolyásolja a merkúri energiában hátráló Halak Revati Mars hatását is, amelyek közül itt kettőt emelünk ki: az érzelmi, indulati hullámzást, és az egészség, vitalitás gyengülését. Kölcsönhatásukat megerősíti, hogy a Halak Mars 8-as aspektusa érinti a Mérleg Merkúrt.

A retrográd Mars és Merkúr együttes hatására november közepéig számíthatunk nagy- és növekvő számú vírusfertőzésre. Jó hír, hogy az Ikrekből (tüdő, légzés) Bikába váltott Rahu áthelyezte fókuszát, és a fertőzések megbetegítő hatása, a vírus okozta légzési nehézségek várhatóan csökkenő súlyosságúak lesznek.

Kettejük összhatását jelzi előre az október 16-i esti Újhold is, amely ez alkalommal a Szűz (merkúri jegy) utolsó fokán, a marsikus Chitra naksatrában látható. Üzenete a test fókuszba helyezése, törekvés a testi-lelki egyensúlyra, a regenerálódás, a helyes életvitel, a mértékletesség fontossága.

Továbbra is az okos önkorlátozás, a maszkviselés, a távolságtartás és az immunerősítés tud leginkább segíteni a megelőzésben. És persze minden olyan belső munka, amely az elme dualitása helyett a megnyugvást hozza.

Namasté

Vishakati

Write A Comment