December 16-án, átkelve a Skorpió-Nyilas jegyhatár gandanta zónáján, a Nap megérkezett a Nyilasba. A jegyen történő 30 napos áthaladása egyfajta látlelet lesz arról, hogy állnak világnézeti, ideológiai dolgaink azután, hogy több éve igen erős hatások – Nyilas Szaturnusz, Kétu, Plútó – dolgoznak ezen a területen.

A Nap szellemiségünk, magasabb és alacsonyabb énünk (utóbbi az egó), életerőnk, vezetői képességeink, kreativitásunk és még egy sor analógia hordozója. A védikus asztrológiában az egóhoz kapcsolódó jelentése miatt enyhén malefikus planéta. Általában jól érzi magát a Nyilasban, amit magyaráz barátsága a jegy urával (Jupiter), és a tény, hogy saját jegye innen az áldott 9. jegytávolságra van.

Ebben a 30 napban azonban, amíg áthalad a Nyilas jegyen, osztoznia kell több, átalakulást szorgalmazó planétával, és találkozik számára barátibb és kevésbé kedvelt bolygókkal. Ezért e találkozók érzékenyen érinthetik majd közérzetünket, integritásunkat és egészségünket. Ugyanakkor a Nap a közelében tartózkodó bolygókat megégeti, s ezzel csorbítja erejüket, hatásukat.

Tekintsük át a Nyilas naksatrákon való áthaladását és bolygótalálkozóit:

December 16-29. – A Múla (Kétu-energia) naksatrán való áthaladása alatt igen érzékeny, mert a fővilágosítók nem érzik jól magukat a holdcsomópontok energiájában. Vezetői hatáskörök sérülése, vesztése, apai témák gyengélkedése és egészségünk ingadozása várható.

Itt, a Múlában december 27-én a jóindulatú Jupiterrel lesz támogató találkozója, és ez hozhat „aha” élményt, megértést egy szellemi területen. Fordítva viszont a Nap megégeti a Jupitert, s ez tanulási problémákkal, igazságtalanságokkal, jogi visszásságokkal járhat.

December 29.-január 11. – A Purvasadha (Vénusz-energia) naksatrában az idealizmus, a megszépítés, az illúziók, valamint a túlzások csapdája veszélyeztethet. Ideológiai szélsőségek időszaka.

Ebben a holdházban december 30-án a Kétuval találkozik, ahol a leszálló holdcsomóponté az erősebb hatás. Ezt a 4 nappal korábbi Napfogyatkozásnál már bizonyítja. (A fogyatkozások mindig a holdcsomópontok közelségében beálló Újhold vagy Telihold idején következnek be.) A Kétu-Nap együttállás a Nap-jelentéstartalmak sérülését idézi elő, tekintély megbicsaklását, hatalmi pozíció gyengülését.

Január 11.-14. – Az Uttarasadha (Nap-energia) tartózkodás idején a Nap felerősödik, ami jó hatású vitalitásunkra, kreativitásunkra, vezetői képességeinkre, de ide esnek a legnehezebb bolygótalálkozók.

Ebben a holdházban két találkozója van. Január 11-én a Merkúr előzi meg, ez egy gyakoribb konstelláció. Kisebb közlekedési vagy kommunikációs zűrök kísérhetik. Január 13-án aztán a szorosan együttálló Plútó-Szaturnusz kettős mellé ér, amely kifejezetten ártalmas hatás, és vezetői szinteken, hatalmi kérdésekben indíthat el nagy változásokat.

Jó utazást, namasté

Vishakati

Write A Comment