Június 20-ától fokozatosan csökken az Ikrek jegyben felhalmozódott feszültség. A Merkúr után a Mars is váltott 22-én az Ikrek vészterhes energiáiból a Rákba, amely jelentős megkönnyebbülés hozott.

A következő 6 hétben – augusztus 9-ig marad itt – érdemes a Rák Marsot figyelemmel kísérni, mert fontos szereplője az égi színpadnak.  Most végignézzük a jegyváltás következményeit: a Mars viselkedését a Rák jegyben, és mindazokat a helyszíneket, amelyeket innen aspektál (vagyis amelyekre energiát sugároz), illetve amelyeknek a ura (azaz házigazdája=diszpozitora).

A Mars jegybeli helyzetét az jellemzi, hogy itt, a Rákban esésben van. Ezért úgy érzékelhetjük, jelentősen apadnak energiáink: a Rák Mars kevésbé tudja támogatni aktivitásunkat, kezdeményezőképességünket.

A Rák a családi érzelmek és a rokoni összetartozás, származás jegye. A Mars e vizes jegyben felkorbácsolja az érzelmeket, könnyebben kuszálja össze az érzelmi szálakat, több félreértést, sértődést idézhet elő, akár a múltból is. Ezért ebben a 6 hétben érdemes kerülni a rokonságon belül (is) az érzékeny témákat, mert gyorsabban szikrázhatnak össze az ellentétes hozzáállások.

Ugyanakkor ingatlantémában hozhat fellendülést, történéseket, mert a Rák az otthon, ingatlan jegye is.

Ez a kettősség, amely az Ikrek bélihez képest jelentős feszültségcsökkenés jótékony, és az erővesztés kevésbé előnyös hatásából fakad, elsősorban a Mars uralta jegyeket, a Kosokat és a Skorpiókat érinti. Érdemes pihenésükre, regenerálódásukra, egészségi állapotukra a Rák Mars 6 hetében több figyelmet fordítani. Rájuk fér az Ikrek Mars gyötrő hetei után.

A kettős hatás kiterjed továbbá a Rák Mars aspektálta jegyekre – a védikus rendszerben a Rákon kívül a Mérleg, a Bak és a Vízöntő kap energiát, befolyásolást a Rák Marstól. Ők mind érzékelhetik indulataik, belső tenziójuk, egyidejűleg tettrekészségük változékonyságát, kettősségét.

A Rák Mars erővesztése kihat a jegyében hátráló Skorpió Jupiterre, fokozza annak bizonytalanságát. Nehezebb lelki megélésekre, elengedésekre, mélyebb lelki munkára készüljünk. Ez az immár hullámzóbb Jupiter a házigazdája  a jegyében, a Nyilasban történő Plútó-Szaturnusz-Kétu történéseknek. A bizonytalanság ilyen módon átterjed a Nyilas stelliumra is.

A Rák Mars naksatrák szerinti útja a következő:

Június 22-28. között a jupiteri Punarvaszu nasatrában halad, ahol a Skorpió Jupiterrel való kölcsönhatása egyértelműbb. Ingadozó, mély lelki megélések, többnyire fájdalmak napjai. Jó lenne elengedni valamilyen régi, lejárt ragaszkodást, kötődést az életünkből.

Június 28. – július 19. között szaturnuszi területen, a Pusja holdházban van. Családi karma, régi, anyai érzelmi minták aktiválódhatnak. A szüleinkkel való esetleges szembenállás, különbözőség is élesebben mutatkozhat meg. Minden szaturnuszi energia megkerülhetetlen, sorsszerű. Mégis érdemes éberen figyelni reakcióinkat, megoldási sémáinkat, mert most jobban tudunk változtatni rajtuk.
A Pusja tartózkodás ideje alatt egy izgalmas nap a július 8-i Mars-Merkúr együttállás, és pont ugyanezen a napon fordul majd hátra a Merkúr. Balesetveszély, változékony, nehéz energiájú nap.

Július 19. – augusztus 9. között pedig az Aslesha naksatrában, merkúri fennhatóság alatt halad. Az érzelmek, az elme és az akarat összefeszülésének időszaka: el kellene engednem, tudom, hogy változtatnom kellene, de képes vagyok-e rá. Itt az a feladat, hogy kisöpörjük az életünkből a meghaladott helyzeteket, kapcsolódásokat.

Jó utazást a Rák Marssal, szeretettel
Vishakati

 

 

 

Write A Comment