Július a fogyatkozások és a retrográd bolygók hava lesz, és mindvégig az erővesztésben levő Rák Mars határozza meg energiaszintünket.

A hónap elején teljes Napfogyatkozás, a hónap közepén pedig részleges Holdfogyatkozás van, utóbbi Magyarországról is látható, ha a felhőzet nem takarja. A fogyatkozások izgalmas jelenségek, amelyekhez azonban az asztrológia baljós kilátásokat köt. A láthatóság kérdése azért fontos, mert az asztrológiai hagyomány azon hely vonatkozásában tart a kedvezőtlen hatásoktól, amelyekről a fogyatkozás fizikailag észlelhető.

Ezért most a tőlünk nem látható Napfogyatkozás a magyarok számára nem tartogat veszélyes üzenetet, de érdemes megjegyezni a fogyatkozás helyét: az Ikrek jegy 16°30’-át. Amikor ezt a fokszámot eléri vagy aspektálja egy égi bolygó a jövőben – ahogy majd 2020 januárjában a Jupiter és a Mars –, akkor és ott egy fontos esemény várható, például az Ikrek jellegű Egyesült Államok életében.

Július másik tendenciája a nagyszámú retrográd bolygó. Ők mindig kevésbé irányítható időszakot, a haladás lassulását, esetleg visszafordulását, régi, lezáratlan témák visszatérését hozzák az életünkbe. Azok számára, akiknek a születési horoszkópjában retrográd az adott planéta, némileg ismerős ez az energia, számukra nem olyan megterhelő a hátrálás időszaka.

Most a retrográd sorsbolygókon – Szaturnusz, Jupiter – kívül két transzcendens, a Neptunusz és a Plútó is hátrál, s hozzájuk csatlakozik 8-ától a retrográd Merkúr. Utóbbi hatása mindig erősen érzékelhető mindennapi életünkben: közlekedési káoszt, informatikai meglepetéseket, az ügyintézés és kommunikáció lelassulását tapasztalhatjuk hátrálása 3 hetében.  A Merkúr majd csak augusztus 1-jén fordul előre.

A hónap legnehezebb napjai a 2., 8., 16.  és 30-31., ezekre érdemes több tudatos figyelmet fordítani.

Nézzük a naptárban a jelentősebb fordulatokat!

Július 2. – Újhold az Ikrekben, a Rahu alá tartozó Ardra naksatrában, egyúttal teljes Napfogyatkozás, amely azonban csak a Csendes-óceán déli része, Dél-Amerika területeiről észlelhető. Ez az Újhold a megújulás, erkölcsi és ideológiai tisztulás, és nagy változások beharangozója. Mindenki a maga egyéni szintjén és életében megteheti azokat a lépéseket, amelyek egy – morális és környezettudatossági szempontból – fenntartható jövő felé vezetnek.

Július 8. – Mars-Merkúr együttállás a Rák jegyben, a szaturnuszi Pusja naksatrában. Ugyanezen a napon retrográddá válik a Merkúr. Balesetveszélyes, ütközős energiák részben a két bolygó találkozója, részben a Merkúr irányváltása okán: ilyenkor mindig növekszik a bizonytalanság és kiszámíthatatlanság. Tartsuk tiszteletben ezt a napot, lehetőleg lassuljunk le kissé, és ne mostanra időzítsük döntéseinket.

Július 10. – Rahu-Nap együttállás az Ikrekben, egy ideges nap. Fokozhatja a pörgést és egyensúlyvesztést, és váltást indukálhat vezetői szinteken, mert a Nap mindig bekapcsolja a vezetés, dominancia, autoritás témáit. Mivel az együttállás az Ikrek jupiteri naksatrájában (Punarvaszu) történik, felerősíti a Skorpió Jupiter gyötrő lelki tendenciáit. Mindenesetre ne hagyjuk provokálni magunkat.

Július 14-16. – Ezekben a napokban a Hold a Nyilason halad át a Szaturnusz-Kétu-Plútó nehéz energiái között lavírozva, közülük a 16-a a legkellemetlenebb nap.

Július 16. – Ez a július közepi nap sok változást és szorongást hordozhat. Telihold alakul ki a kényes Ikrek-Nyilas tengelyen, az Ikrek Punarvaszu Nap és a Nyilas Uttarashada Hold szembenállásával. Hatalmi pozíciók megingása, ideológiai ütközések valószínűsíthetők.
Egyúttal részleges Holdfogyatkozás, amely Magyarországról is látható este 20-23 óra között.
Ezen a napon kezdődik a Chaturmasya, azaz ma térnek 4 hónapos nyugovóra az indiai mitológia istenei. Az indiaiak hite szerint ez idő alatt semmi érdemlegesbe nem tanácsos belevágni, mert nélkülözni kell az istenek támogató figyelmét.

Július 17. – Másnap, alig néhány órával a Telihold beállta után, a Nap a Rákba lép, s ezzel megszabadul az Ikrek Rahu nyugtalanító közelségéből. A családhoz tartozás, gyökereink megélése fontosabb lesz a most kezdődő hónapban.
Ugyanakkor Ráhu-Vénusz együttállás az Ikrekben. Most a Vénusz képviselte témák szenvedhetnek a Rahu felfokozottságától. Partnerrel való veszekedés, anyagi viták, testvérharcok könnyebben törhetnek felszínre.

Július 23. – A Vénusz is elhagyja az Ikrek jegyet, s ezzel – a Marshoz,  a Merkúrhoz és a Naphoz hasonlóan – a Rákba érkezik. Család, rokonság, összetartozás, ezekre irányuló vágyak a legfontosabb kérdéskör.

Július 30. – A retrográd Merkúr visszahátrál az Ikrekbe, a Rahu szomszédságába, miközben a Hold ott jár köztük. A hónap utolsó napjai lehetnek nyugtalanok, közlekedési és utazásbeli – főként légi – kellemetlenséggel.

Tanuljuk a türelmet, ki így, ki úgy.

Namasté
Vishakati

1 Comment

  1. Gehrmann Elin Reply

    KEDVES VISHAKATI!

    Köszönöm szépen szeretetteljes előjelzésedet. Nagyra értékelem a munkádat.

    Szeretettel Ölellek Elin

Write A Comment