Kezdjük a fő hírrel: április 26-án, vasárnap Aksaya Tritiya, azaz a védikus asztrológiában az év legjobb napja: remek alkalom bármilyen elgondolás, vállalkozás, projekt megtervezésére vagy beindítására. Ha nem tudjuk a gyakorlatban megtenni a kezdő lépéseket, legalább papíron írjuk össze listánkat terveinkről, elképzeléseinkről, vágyainkról az előttünk álló 12 hónapra. Minden ténykedés ezen a napon áldott, szerencsés. Ráadásul egy nappal később a hektikus Kala Sarpa is véget ér.

Túl az Aksaya Tritiyán is rendkívül erős égi hatások támogatnak bennünket abban, hogy fegyelmezetten tudjuk tartani a korlátozásokat a pandémia idején. A Bak Szaturnusz, a Bak Mars, a Bika Vénusz és a Kos Nap kiemelt jegyeikben vannak, és roppant stabil pillért képeznek ezekben a hetekben. A struktúrát majd a Mars kilépése bontja május 4-én, de addig minden támogatást megkapunk a bennmaradáshoz és a szembenézéshez: milyen világot hoztunk létre magunk körül és saját magunkban. Ez folyik most.

Az előttünk álló héten április 23-án, csütörtökön hajnalban Kos Újhold van, együttállásban az Uránusszal, a jegy Kétu-energiájában (Asvini).  A tudati ébredés Újholdja. Ez a Kos Kétu Újhold még mindig a korlátozásokról szól, miközben fejben már ugrásra készek vagyunk a kimozdulásra, a nyitásra. A kintet és a bentet tehát nehéz lesz összehangolni, de jó lenne törekedni rá.

Ugyanakkor ez az Újhold felerősít mindennemű Kétu hatást az égen (tranzitban) és a személyes horoszkópokban is. Kétu a spiritualizálódás, a lelki út, a fizikai világban pedig a lezárás, tisztulás kapcsolódik hozzá.

Ily módon a Kos Kétu Újhold még mindig azt üzeni, hogyan tudunk/kell lemondani a túlzásokról, a szélsőségekről mind ideológiai, politikai téren, mind fogyasztási szokásaink tekintetében. Egy új kezdet napja, nagy induló energiákkal arról, hogyan tudunk más módon gondolkodni, dönteni, cselekedni.

Április 24-én, pénteken a gyors járású Merkúr átlép a Kosba, ahol felgyorsítja a tempót, a gondolkodást. Bár sok konfliktust hordoz, és hetei mindig vitatkozósak, lendületet ad a napoknak.

Április 25-én, szombaton a Bak Plútó, a nagy átalakító – ezt éljük, tapasztaljuk már 2 hónapja – irányt vált, és október elejéig retrográd lesz. Hátrafordulásával egy hosszabb ideje csak direkt bolygókkal jellemzett időszak ér véget, és egy hullámzóbb periódus veszi kezdetét. Ezt kevésbé érezzük majd kontrollálhatónak, és több múltbéli emlékkel, hatással, visszaidéződéssel fogunk találkozni. (A Vénusz, Jupiter, Szaturnusz május közepi retrográddá válása tovább erősíti majd ezt a tendenciát.)

A Plútó még további 2 hónapig marad a Bakban. Retrográdként viszont most már a Nyilasban is hat, ahogy a védikus retrográd bolygók teszik, összekötve a mérték, felelősség (Bak) és túlzások, szélsőségek (Nyilas) jegyét.

Namasté

Vishakati

Write A Comment