Az indiai rendszerben június 30-án a Merkúr a Bika marsikus területére (Mrigasira) érkezik. Csupán néhány napot tölt itt (július 5-ig), mégis érzékelni fogjuk a váltást.
Minden Merkúr mozgolódás fontos számunkra, mert mindennapjaink egyik meghatározó planétája: hat racionalitásunkra, kommunikációnkra, üzleti döntéseinkre, humorunkra, közlekedésünkre, utazásainkra. Amikor a Merkúr pozíciót vált, ezekben a funkcióinkban ritmusváltás történik.
A marsikus területre lépve azt érzékelhetjük, hogy a Bika Merkúr alaptémái (értékek, tradíciók, birtoklás, valamint a gyerekek és szívügyeink) új jelentésekkel egészül ki: gondolkodásunkba fontosabb szerephez jut a párkapcsolat(agyalás a partnerkapcsolat vonatkozásában, mit tegyek érte vagy benne), és a lelkünk (hogyan kerüljek közelebb a lelkemhez, vagy például ki a magányomból). Hozhat váratlan kiadást, vagy indulati kitöréseket is.
A Mrigasira a 27 holdház közül az ötödik. Egyik fele a vénuszi Bikában van (ide érkezik most a Merkúr), a másik a merkúri Ikrekben (ide majd július 5-én megy át). Bár nagyon különbözik a naksatra két fele, annyi közös bennük, hogy marsikus, aktív és cselekvő energiában vagyunk – most a Bika részben a Szaturnusz által lefojtva, kontrollálva.  
Mrigasira szimbóluma egy őzfej, uralkodó istensége Chandra, a Hold istensége.
A Mrigasira naksatrának sok köze van a kereséshez: akiknek bolygója van itt, azok spirituális harcosok, igazságkeresők, kutatásban nagyon jók. Magasabb értelemben is egyfajta útkereséssel vannak elfoglalva, mert a jelenlegi helyzettel elégedetlenek, s ebből szeretnének kimozdulni.
Azt mondja a muhurta, a védikus asztrológia időzítéssel foglalkozó ága, hogy például tárgyak, dolgok, akár célok kereséséhez az az időpont a legalkalmasabb, amikor a tranzit Hold itt van a Mrigasirában – az ekkor kezdett keresés sikeres lesz.
A napokban lesz pontos a Jupiter-Vénusz együttállás a Rák merkúri területén. Intenzív lelki élményekre számíthatunk, és könnyen lehet, hogy érzéki, élvezeti vágyaink is elszállnak. Mindezeket egész egyszerűen nehéz most korlátok közé szorítani. Jupiter a guru, aki a tapasztaláson keresztül tanít bennünket. Most így.
Szeretettel
Vishakati

 

 

 

 

Write A Comment