2015. március 1.
Március hónapban sok bolygómozgás és nagy aktivitás lesz az égen, szép és nehéz konstellációk felváltva szolgálják fejlődésünket. 

Közülük a legfontosabb a Halakban álló, igen összetett hatású bolygó csoportosulás (=stellium) megnyilatkozása. Volt már szó erről a Halak stelliumról és lehetséges hatásairól. 

Két fontos kiegészítést kell még tenni:
1. A csoportban bent álló Uránusz március első felében  pontos fényszöget zár be a Nyilas Plútóval, amely hatás mindig nagy – bár sokszor nem könnyű – fejlődési ugrást jelent a lélek számára. 
2. A másik fontos tényező, hogy a Halakban, a spiritualitás és a belső tapasztalás jegyében zajló folyamatokat a (retrográd) Jupiter, nem mellesleg a jegy ura, aspektusával jelentősen felnagyítja
Történelmi időket élünk, de lehet, hogy csak utólag fogjuk tudni összegezni e rendkívüli hatásokat. Nézzük őket sorjában.
Március 5. – Telihold  a Vízöntő-Oroszlán tengelyen. Ez a Telihold az individualitás és a közösség viszonyát firtatja: hogyan tudjuk egónkat számunkra fontos csoport értékeihez hozzárendelni.  Fontos, üzenethordozó álmaink lehetnek.
Március 6. – A  február közepe óta a Halakban levő Mars belép a jegy merkúri holdházába (Revati), ahol már 4 bolygó áll (Uránusz-hirtelen változások, Kétu-félelem, terrorizmus, Mars-erő, agresszió,Vénusz-anyagiak,vágyak) . Ezen a napon nagyon szorossá válik a Mars Kétuval való, gyúlékony együttállása. Baleset- és robbanásveszélyes napok jönnek. Elővigyázatosság szükséges a közlekedésben, utazások során. Fokozott érzékenységet tapasztalhatunk magunkban és környezetünkben.A lábfej mint Halak testrész fokozott kitettsége.
Március 9. –  A Merkúra Bakban töltött szokatlanul hosszú idő (több mint 2 hónap) után átlép a Vízöntőbe. Bár még mindig szaturnuszi jegyben van, jóval könnyedebb oldalát mutatja meg: újszerű gondolatok, nagyobb közösségi aktivitás, az élet örömteli oldalának felfedezése vár ránk.
Március 12. – A Vénusz jegyet vált, és átlép a Kosba. Ezzel elhagyja a Halakban a súlyos bolygó csoportosulást. Új tartózkodási helyén figyelmét kezdeményezően a párkapcsolatok felé fordítja. Értékteremtésre is remek hetek jönnek.
Március 14. – A Szaturnusz megkezdi augusztus 2-ig tartó retrográd időszakát. A védikus rendszerben ilyenkor a bolygók visszatekintenek az eggyel előttük levő jegybe, a Szaturnusz most a Mérlegbe, és visszatér mindazokra a témákra, amelyeket ott tartózkodása 3 évében (2011. november közepétől 2014. november elejéig) valamilyen értelemben nem fejezett be. Ismétlés és számonkérés időszaka emberi kapcsolataink, együttműködésünk terén.
Március 15. – Néhány perccel 0 óra után a Nap jegyet vált, és belép a Halakba, a súlyos kombó társaságába. Egónk, a hatalom témája, munkánk, egészségünk – egy sor dolog, amely az elkövetkező néhány hétben más megvilágításba kerülhet, megváltozhat, amelyen dolgoznunk kell.
Március 20. – Délelőtt fél 11 után Újhold a Halak szaturnuszi részén. Mivel az Újhold idején együttállás van a leszálló holdcsomóponttal (Kétu), fogyatkozás is lesz. Izgalmas ötös együttállás, amelynek hatása a következő Újholdig szóló 4 hét tendenciáit tartalmazza. Budapestről nézve Ikrek Aszcendens, országunk szempontjából is hozhat lényeges változásokat.
Március 21. – A lassan mozgó Kétu holdházat vált, és a szaturnuszi területre lép be (Uttarabadra). A következő 8 hónapot itt fogja tölteni, és fő témája a szaturnuszi témák felszabadítása, tisztítása lesz. Ad majd egy nyomatékot a Skorpióban tudati változást sürgető Szaturnusznak, s minden szaturnuszi naksatrás bolygónak is.Predesztinált, sorsszerű történések várhatók.
 Március 23. – A Mars is kilép a súlyos Halak stelliumból – ezzel jelentősen csökken a Halak terület veszélyességi foka -, s ugyanaznap belép saját jegyébe, a Kosba. Itt a Mars felerősíti kezdeményezőkészségünket, felgyorsítja gondolkodásunkat és reakcióinkat. Vigyázat, túl sok is lehet, ilyenkor viták, veszekedése kísérik útját (május 3-ig időzik a Kosban).
Március 27. – A Merkúr mint a gondolkodás, kommunikáció és mozgás bolygója ezen a napon megérkezik a Halakba. Ebben a jegyben nem érzi magát túl jól, ezért a felelősségi körébe tartozó témák nem sikeresek itt tartózkodása 3 hetében (április 12-ig).  És bár a Halakban a robbanásveszély a Mars kilépésével jelentősen csökkent, még bőven maradt feszültség e jegyben.
A fordulópontokhoz tartozó részletes elemzéseket, javaslatokat az adott naptól tudjátok majd olvasni.Remélem, az asztrológia tudatossága segít ezekben a változékony napokban és az útkeresésben.
Szeretettel

Vishakati

 

 

 

Write A Comment