Jó hír, hogy a korábbiakhoz képest májusban egy nyugodtabb hónap következik.
A lassú, nagyobb nyomatékkal ható bolygók nem változtatják meg pozíciójukat:
– a Szaturnusz tovább hátrál a Skorpióban, s próbálja elmélyíteni figyelmünket a változtatandókra, 
– a Jupiter halad a Rákban, és szép lassan őrli régi érzelmi, családi blokkjainkat, 
– a holdcsomópontok rendületlenül araszolnak a Halak-Szűz tengelyen, vizsgáztatva (ön)gyógyító késztetéseinket és viszonyunkat a lelkünkhöz.
A hónap során a gyorsabb bolygók átcsoportosulnak a Bikába, és a jegy jellemzőinek megfelelően a tradíciókra, a biztonságra, értékekre, anyagiakra, és a földi élvezetekre – mint például az evés – terelik gondolatainkat és aktivitásunkat.
Mivel a Szaturnusz a szemközti jegyből idehat, az említett jellemzőkben rendet kíván tenni, megszüntetve a méltatlan kompromisszumokat és félmegoldásokat. Ez a hatás már tart november eleje óta, de a Bikába érkező több bolygó miatt több oldalról kerül megvilágításra a megoldandó feladat.
A Bikában történő bolygó csoportosulás (=stellium) miatt testünk Bika jegyéhez tartozó része, a nyakunk, torkunk – a védikus rendszer a száj, garat részeket is ideveszi – érzékenyebb lehet, azaz valamilyen módon jelezhet. Ez a Bika jellemzők (biztonság, stabilitás, a megszerzett értékekhez) veszélyben léte, kimozdulása esetén történhet meg.
A hónap érzékeny fordulata a Merkúr hátra fordulása: ez a 3 hetes időszak mindig próbára teszi az anyagi világban sikerre és gyors haladásra vágyó énünket.
Nézzük a részleteket.
Május 2. – a Vénusz, a kapcsolatok és a vágy bolygója saját jegyét (Bika) elhagyva átlép az Ikrekbe. Vágyaink már nem lesznek olyan egyértelműek és erősek, s inkább csevegésre, intellektuális kalandokra ösztönöznek. Előtérbe kerülhetnek a gyerekek, a velük való foglalkozás, de saját gyermek-énünk is figyelmet kérhet. Kreatív időszak.
Május 3. – a Mars is elhagyja saját jegyét (Kos), és belép a Bikába. Energiái lehiggadnak, és a megtartásra, ragaszkodásra összpontosulnak. Sarkalatos kérdése a párkapcsolat, az attól való függés. Előhozhat önbizalomhiányt.
Május 4. – Telihold a Kos-Mérleg tengelyen a hajnali órákban. A Nap a Kos vénuszi energiájában (Bharani naksatra), míg a Holdvele szemben, a Mérleg Szvati naksatrájában (Rahu alá tartozik). Kapcsolatunkban egyenrangúvá válásunkról, együttműködésünkkiegyenlítődéséről és fejlődéséről üzen nekünk.
Május 15. – a Nap jegyet vált, és belép a Bikába. Ő is az élet élvezetéről, ízekről és tradíciókrólszól. Erős a birtoktéma, szerzés és megtartás. Ekkor már három bolygó (Merkúr,Mars és Nap) áll a Bika jegyében.
Május 18. – kora reggel Újhold a Bikában. Az Újhold mint egy új ciklus startpontja most a Bika jegy Krittika naksatrájában van, amelynek ura a Nap. A két fővilágosító tehát a Nap energiájában, a Vénusz jegyében találkozik. Energetikailag erős nap, múlt és jelen találkozása a földi vágyak világában.
Május 19. – a Bikában haladó Merkúr hátrálni kezd, és csak június 11-én fordul ismét előre. Ebben a 3 hétben mindvégig a Rohini területen lesz (holdi naksatra). A retrográd Merkúr felelős a Jupiterért és a Rahuért, ezalatt az ő fejlődések is vissza van tartva. Feladatunk lesz valaminek a korrigálása, helyrehozatala. Üzleti, utazási, ingatlan- vagy ügyintézési téren hátráltat bennünket.
Május 30. – a Vénusz jegyet vált, és az Ikrekből átlép a Rák jegyébe, ahol találkozik az ott időző Jupiterrel. A Rák a múlt, a család és a származás jegye, a Vénusz itt megemeli a család és a hovatartozás fontosságát, erős érzelmi turbulencia. Jövőképünk is sokat foglalkoztat majd bennünket.
Érdemes kiélvezni a viszonylag nyugalmas időszakot, de figyeljünk a segítő jelzésekre, és óvakodjunk a Bika szélsőséges vonulataitól, az evésben és birtoklásban esetleg felbukkanó mértéktelenségtől.
Szeretettel
Vishakati

Kérdések, jelentkezés egyéni konzultációra, tanítás: vishakati.gyurko@gmail.com

Write A Comment