2014. december 18.
Mindig érdekes jelenség az, amikor egy jegyben egyszerre több bolygó tartózkodik.
Az indiai asztrológiának külön kifejezése van erre: bolygóháború. A bolygók versengenek abban, hogy melyikük hatása érvényesüljön a leginkább.
A bolygóháború már 2 bolygó között is megindul, és akkor igazán erős, ha a bolygók nemcsak ugyanabban a jegyben, hanem nagyon közel is állnak egymáshoz, a tradicionális dzsotish szerint 1 fokon belül. Ekkor a győztes bolygó elveszi a másik energiáját, mintegy hatástalanítja, és a saját céljaira használja.
Két alapelv szerint tudjuk megnézni, ki lesz a győztes.
Elsősorban az a bolygó, amelyik hátrább van a 30°-os jegyterületen, azaz alacsonyabb a fokszáma.
Ha a mai Nyilas pozíciókat nézzük, 4 bolygó áll itt:
             a Nap 2°-on,  a Merkúr 7°-on,  Vénusz 15°-on, Plútó 18°-on.
Ezt a bolygóháborút ma a Nap nyeri, ő van leghátrább. Azaz a versengő témák, analógiák, hatások közül az övé fog leginkább érvényesülni. Örüljünk neki, a Nyilasban egy sor kellemes dolgot tud hozni: szellemi nyitottságot, fejlődési vágyat, utazásokat.
A bolygóháború másik értékelési szempontja a bolygó méltósága az adott jegyben. A bolygók máshogy érzik magukat a különböző jegyekben:
– van, ahol kirobbanó formájukat hozzák (saját és emelt jegyek)
– van, ahol bukdácsolnak (esésben vannak)
– és van a többi jegy, ahol átlagosan érzik magukat, bár itt is sok árnyalat finomítja értékelésüket.
A 4 Nyilasban álló bolygó mindegyike átlagos méltóságú, közülük a Nap helyzetét emeli, hogy jó barátja, a Jupiter vendégszeretetét élvezi. Ez a tény megerősíti a Nap mai nyertes pozícióját.
A bolygó csoportosulás pozíciója az égen óráról órára változik, figyelemmel lehet követni.
Születési horoszkópunk esetleges bolygóháborúit azonban érdemes alaposan kielemezni, és kísérletet tenni a lefegyverzésükre, azaz értelmezésükre.
Szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment