Az indiai asztrológia rendszerében május 15-én, pénteken kora reggel a Nap jegyet vált, s a következő hónapra beköltözik a Bika jegyébe.
A Bika jeggyel más bolygók belépése kapcsán már megismerkedtünk: ehhez a jegyhez egyrészt az anyagiakkal összefüggő témák kapcsolódnak (biztonság, stabilitás, vagyon, birtok), másrészt a szájjal kapcsolatosak (evés, ivás, beszéd, ének), és sok szálon kötődik a családi tradíciókhoz.
Amikor a férfioldalunkat, az apát, a kreativitást, tudatos énünket és vitalitásunkat szimbolizáló Nap belép a Bikába, akkor jobban szeretnénk birtokolni és megtartani, nagyobb hangsúlyt kapnak a táplálékkal, ivással vagy énekléssel kapcsolatos élmények, de mindenekelőtt a családi témák.
Ennek oka az, hogy a Bikába érkező Nap saját jegye (az Oroszlán) innen a 4. ház, amely a gyökerek, család, intimitás, anya, szülőföld, ingatlan témákkal párhuzamos. A Bika Nap ilyen értelemben nagyon erősen emlékeztet bennünket hovatartozásunkra, gyökereinkre, és egyesíti a család férfi és női ágának tradícióit.
A mostani Bika Nap státuszát jelentősen módosítja, hogy mindvégig együtt áll a Merkúrral, és május 30-ig a Marssal is. Ezért kapcsolatteremtésre, kommunikációra, aktivitásra kifejezetten alkalmas időszak, csak vigyáznunk kell, nehogy megbántsunk másokat a tetteinkkel vagy szavainkkal.  Mind a Bika, mind a Nap jegye (az Oroszlán) szilárd jegy, az itt történtek hosszú távra szólnak, és nagyon nehéz őket megváltoztatni: a helyzetek, döntések fixáltsága nagyon megnő.
A Bikában álló stellium dolgát az nehezíti meg igazán, hogy szemben áll a Skorpió Szaturnusszal. Ez az időszak nem a gyors sikerekről szól, hanem a szívós, állhatatos munkáról. Sem a lendület, sem az akarat nem tudja áttörni a Szaturnusz szigorúságát és következetességét, itt ő a Főnök.
A Nap részletes útja a Bikában:
május 15-25. – Krittika naksatrában (Nap energiában) haladva érvényesülnek igazán a családi tradíciókra vonatkozó erős késztetések. Nagyon igénybe vesszük a kommunikáció összes csatornáját a beszédtől az írásig, telefontól az internetig, de a Merkúr-Vénusz uralmi cseréje miatt megtréfálhatnak bennünket a dolgok, vagy sűrűbbek lehetnek a félreértések.
május 25.-június 8. – Hold energiában (Rohini) haladva a Nap jobban előhozhat valamit a múltunkból, ez lehet egy régi vágy vagy képesség, amelyet szeretnénk a mindennapjainkban megélni. Ezekben a napokban nagyon vonz bennünket a természet.
Itt, a Rohiniban találkozik a Nap a Marssal és a már hátráló Merkúrral. Lehet eseménydús időszak: ennyi hatás egy helyen valami módon meg kívánja mutatni magát. Május 30-án a Nap diszpozitora, a Vénusz átlép a Rákba, s ettől kezdve kisebb a kommunikációs késztetés, az érzelmek veszik majd át a vezető szerepet.
június 8-15. – marsikus energiában (Mrigasira) időzve a Nap aktívabbá tesz bennünket, és hangsúlyosabbá a kapcsolati kérdéseinket. Az időszak érdekessége, hogy a Nap szorosan együtt halad a Marssal, a Mrigasira urával, ami miatt intenzívebbek lesznek partneri relációink. Ugyanakkor a Nap túlzott közelsége égetté teszi a Marsot, emiatt csorbulnak a Mars energiái, eredményei. Nagy a vágyunk az aktivitásra, de mintha nem lenne hozzá elég erőnk. Ilyen szempontból némileg frusztrált napok.
Családi összetartozás, hozott értékek, tradíciók megélésére szép időszak.
Szeretettel

Vishakati

 

 

 

Write A Comment