Augusztus 18-án hajnalban a holdcsomópontok jegyet váltanak, s az elkövetkező 18 hónapban, 2019. március 7-ig a védikus égbolton a Bak-Rák tengelyt fogják aktivizálni.  Egyéni életünkben új ciklust fognak elindítani, alapvetően átrendezve irányvonalainkat.

A kettévágott démon két fele mindig egymással pontosan szemközt, és mindig a forgalmi iránnyal szemben (örök retrográdok) haladnak. Tanításuk többek között ezért nehéz: mindig a jegy végén, a 30. foknál lépnek be, s onnan közelítenek a jegy eleje felé. Mély vízbe dobnak anélkül, hogy a jegyhez fűződő tanulnivalóink ismertek lennének. Ezért jegyváltásuk mindig erős hatásokkal jár.

Rahu, a felszálló holdcsomópont az Oroszlánból a Rák jegyébe lép. A váltás ezen oldala a nehezebb, mert a Rahu egész hónapban gandanta zónájában van:  augusztus elejétől a váltásig az Oroszlán oldalon, utána a Rák oldalon. Ráadásul kényes találkozók sorát bonyolítja. Köztük a Marssal való a legrázósabb augusztus 25. körül.

Nézzük általánosságban, mire számíthatunk.

Kétu a spiritualitás mutatója, lelki, szellemi fejlődésünk állapotát, irányát jelzi. Ahol az égi Kétu átvonul, ott fizikai értelemben letisztít, lezár, szeparál, ugyanakkor magasabb tudatossághoz segít.

Kétu, a leszálló holdcsomópont most a Vízöntőből a Bakba lép át. A Bakban a jegy témáival – felelősség, magány, vezeklés és társadalmi státusz – fog mélyebben összehozni bennünket.

 • Megkerülhetetlenné teszi, hogy egyedül nézzünk szembe belső megoldandóinkkal, nem menekülhetünk el a magány elől. Ha jó tudunk együttműködni vele, még meg is tanulhatjuk kiélvezni az egyedüllétet.
 • Leválaszthat bennünket elért társadalmi vagy hivatásbeli pozícióinkról, mert valószínűleg nem azok lelki fejlődésünk céljai.
 • Fokozottan szembesít felelősségünkkel valamilyen témában, s arra is mélyebben rá kell ébrednünk, melyek az elmulasztott felelősségvállalás következményei.
 • Több tudatosságot szerezhetünk a kitartás, szívósság, eltökéltség témáiban, de rá kell jönnünk, hol vagyunk rugalmatlanok, merevek. Bakbéli tudatosságunk fejlesztésében, rugalmasságunk, hajlékonyságunk növelése terén sokat kaphatunk a jóga valamely ágának rendszeres gyakorlása révén.
 • Itt, a Szaturnusz jegyében több észlelésünk lesz az időhöz és korunkhoz fűződő viszonyunkról, ezek kényesebb témaként lesznek jelen életünkben.
 • Mivel a Bakhoz tartozik a csontrendszer, a térd és a fogak anyaga, ezek vonatkozásában több egészségügyi problémával számolhatunk.
 • A Bak Kétu hozhat aktivitást a Bak földrajzi területeken (India, Tibet, Mexikó, Skócia, Erdély, Szlovákia, Anglia vidéki része). Ezen területek jelentősége, kulturális öröksége, tudása felértékelődhet ebben a 18 hónapban, de a mindennapokban több konfliktust, csapást, atrocitást is elszenvedhetnek. A védikus tudás – beleértve a dzsottisht (indiai asztrológia), az ájurvédát és a vaszatit – minden bizonnyal nagyobb jelentőséget és elfogadottságot kap az időszakban és azt követően.

Vele szemben Rahu, a démon feje, a felszálló holdcsomópont fizikai szintű igényeinkre, anyagi dolgainkra fordítja a figyelmet, mert benne a földi vágyak testesülnek meg. A Rahu nyomására nagy fejlődésen mehetünk keresztül, de tudnunk kell, hogy sokszor hoz magával félelmet, felfokozottságot, zaklatottságot. A Rahu megtöri a régi mintákat, beidegződéseket, és nagy türelmet, megfontoltságot kíván az általa felkavart terület kezelése.

Rahu a Rák jegyében fog nagy mozgásokat beindítani. A Rákhoz tartozik a múlt, a származás, nemzet, az anya és anyai felmenők, a női tradíció, a család és érzelmei, a gondoskodás, valamint az otthon, ingatlan témái.

 • Felerősödhetnek a nacionalista irányzatok, a nemzeti melldöngetés, de a haza fontossága is.  Több kivándorlóra, de hazatelepülőre is lehet számítani, megnő a jövésmenés.
 • Megbolydul a családfakutatás, nagyobb jelentősége lehet az ősöknek, a kutyabőrnek, a származásnak és előneveknek. Sok hivatkozás lesz a múltra, a történelemre, várható átértékelés e téren.
 • Családi átrendeződés, új családtag érkezése valószínű, az anyai szerep megváltozik, anyánkkal vagy nagymamánkkal több törődés lesz szükséges.
 • Az ingatlanpiac hektikusabbá válik. Több csere, költözés várható, mert az otthon terén változtatás igénye merül fel.
 • Felerősödik az intuitív működés, megérzéseink többet segíthetnek. Ha elakadunk, ebben az időben a pszichoterápia, a regresszió, a – lelki – múltba tekintés hatásosabb.
 • Testrészek közül a gyomor és az emlő (mint a táplálás szerve) okozhat több problémát, mindennemű megelőző vizsgálatnak helye van.
 • A Rák Rahu hozhat aktivitást – gazdasági élénkülést, de társadalmi mozgásokat is – a Rák földrajzi területeken (India és Mexikó tengerhez közelebbi részei, Indonézia, Hollandia).

A jegyváltás augusztus 18-án hajnalban, 1:20 körül történik, és a tapasztalatok szerint szinte azonnal érzékelhető jelei lehetnek a megváltozott energiának.  Hogy milyen feladatokat hoz az egyes aszcendenseknek, legközelebb megnézzük.

Szeretettel
Vishakati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

Write A Comment