Júniusban a legfontosabb égi történések a 21-i Napfogyatkozás, a Merkúr retrográddá válása, és két prominens Bak bolygó visszalépése a Nyilas jegybe.

A hónap jó hírrel indul: a Merkúr meghaladta a Rahu tartózkodási helyét, ezért jó időre megszabadulunk a Kala Sarpa jelenségtől, amely 2 hetes periódusokban – a Hold égi pozíciójától függően – megosztottságot, kiegyensúlyozatlanságot okozott.

Kevésbé jó hír, hogy elsősorban az Ikrek marsikus energiájába érkezett Mrigasira Rahu hatása folytán világszerte felerősödött az erőszakhullám és elszaporodtak a balesetek. Különösen érvényes ez az Ikrek jegyhez tartozó Egyesült Államokra. A Vízöntő Mars idején (főként Szatabisha Marssal június 5-ig) számolnunk kell ezzel a hatással, addig nem fognak csillapodni a kedélyek.

A hónap közepén 3,5 hétre retrográddá válik a saját jegyes Ikrek Merkúr. E fordulat kavarodást okozhat közlekedési kérdésekben (repülésben is), informatikai területen, általában véve hátráltat adminisztratív ügyekben, szerződéskötésekben, ügyintézésben. Valószínűsíthető, hogy a retrográd Merkúr időszakában ismételten váratlan  meglepetéseket fog szerezni a koronavírus, tekintve hogy a tüdő az Ikrekhez tartozik.

A hónap második felét izgalmassá teszi majd a Jupiter és a Plútó együttes hátrálása és visszalépése a Nyilasba.  Június 19-től kezdődően a Jupiter 1°-on belüli közelségbe, azaz szoros együttállásba kerül a Plútóval. Így közelítenek majd a Bak-Nyilas jegyhatárhoz, amelyet először a Plútó lép át, majd egy nap múlva a Jupiter is. A hónap utolsó napjai a jegyváltás és együttállás miatt igen mozgalmasak és hányattatottak lesznek.

Amikor e két planéta hátrálva fog közlekedni a Nyilasban, egy jegyben a Múla Kétuval, világszerte ismét fel fog erősödni a világos és sötét, a jó és a rossz, a szeretet és a gyűlölet szembenállása. Mindenkinek lehetősége lesz eldönteni, hová szeretne tartozni.

Nézzük a naptárban a fontosabb napokat!

Június 3. –  A hátráló Vénusz a Nap mögé kerül, és 2021. március végéig a Nap elöl haladni. Szimbolikájukban ez idő alatt az egó és a férfi (Nap) princípium fölénye nyilvánul meg a szeretet és a női (Vénusz) elv előtt.

Június 5. – Telihold a Bika Rohini Nap és a Skorpió Dzsjéstha Hold között. Ennek legerősebb üzenete gondolkodásunk, tudatunk átalakításának szükségessége az öncélú, elmében pörgés helyett mélyebb szintre, a szív minőségére (a Hold naksatraura, a Merkúr tőle a 8. házban, együtt a Rahuval).

Június 12-13. – Mars-Neptunusz együttállás a Vízöntő jupiteri energiájában (Purvabadrapada). Eltitkolt, elmaszatolt, láthatatlan ügyek, amelyekből néhányra bepillantást nyerhetünk.

Június 14. – A Nap megérkezik az Ikrekbe, amely ebben a hónapban elég zavaros energiájú terület az ott levő Mrigasira Rahu és a visszaforduláshoz készülődő Merkúr miatt. A Nap helyzete azért is kényes, mert ő a Szaturnusz, Jupiter és Plútó naksatraura. Itt fog bekövetkezni az Ikrek 6°13’-én egy héttel később a Napfogyatkozás.

Június 18. – A Merkúr hátrafordul július 12-ig. A retrográd Merkúr időszakában – ahogy azt a Telihold is előrejelezte – kulcsfontosságú tudati működésünk átalakítása, az elméből való kiszabadulásunk. A retrográd Merkúr ehhez lassító, be- és visszafordító működéssel járul hozzá. Szintén ezen a napon vált a Mars a Halak jegybe. A retrográd időszakára készülő, ezért lassuló Mars augusztus 16-ig marad a Halakban, amely nem éppen a kedvenc jegye. Erővesztéssel, furcsa érzelmi reakciókkal színezi majd életünket.

Június 21. – A nyári napforduló éjszakáját követő reggelen Ikrek Mrigasira Újhold, azaz Nap-Hold együttállás van a Rahu és a retrográd Merkúr között. A Rahu közelében beálló Újhold eredménye a részleges Napfogyatkozás, amely kedvező időjárás esetén Magyarországról is látható. Reggeli, rövid égi eseményre lehet készülni, asztrológiai hatása azonban lehet nagyon markáns.

Június 23. – A Neptunusz a Vízöntő Purvabadra (jupiteri) holdházában retrográddá válik. Ez a neptuni (részben szeretettel gyógyító, részben ködösítő) hatás kisugárzik a Vízöntőn (közösségi, szociális, környezetvédelmi témák) túl a Szaturnuszra és a Jupiterre is, mivel szaturnuszi jegyben és jupiteri naksatrában történik a hátraarc.

Június 25. – Hat hét hátrálás után a Vénusz, a vágyak, kapcsolatok, anyagiak és művészetek bolygója direktté válik a Bikában. A Mérleg és a Bika aszcendensek és Holdak számára kifejezett megkönnyebbülés, de mindenki más számára is a vénuszi témák visszatérése a jelenbe.

Június 29. – A Plútó visszahátrál a Nyilasba. A Bak Plútó 4 hónapos ízelítője után (nevezetesen a pandémia és a karantén időszaka esik erre) visszalép a Nyilasba, ahol ismét a ideológiai szélsőségek, túlfűtöttség, idealizmus határait fogja példázni.

Június 30. – Egy nappal később követi a retrográd Jupiter a Nyilasba (mindkét planéta innen retrográdként hat a Skorpióra is). Immár együtt a Plútóval megtapasztaltatja, mennyit tanultunk az elmúlt hónapokban, mennyire térünk vissza a vírusjárvány előtti életünkhöz, s az jó-e számunkra. Június 28-30. változatos, hullámzó napok, érdemes óvatosan kezelni ezeket.

Namasté

Vishakati

Write A Comment