Ismét fordulatos időket élünk. Miközben 4 hátráló bolygó (a Bakban a Szaturnusz, a Jupiter és a Plútó, valamint a Bika Vénusz) tanítanak újraértelmezni egy sor dolgot, a karmajelző holdcsomópontok közül a felszálló, azaz a Rahu május 20-án naksatrát vált.

Rahu és elválaszthatatlan társa, Kétu 2019 márciusa óta haladnak az Ikrek-Nyilas jegytengelyen. Legerősebb tanításuk a 2020. január közepe és május 20. közötti időszakra esett, amikor mindketten saját naksatrájukban voltak (Múla Kétu-Ardra Rahu). Ekkor állítottak bennünket a leginkább kihegyezett helyzetekbe, s ezeken keresztül igyekeztek kimozdítani a Nyilas dogmatizmusából, elvakultságából, túlzásaiból (Múla Kétu), új és új helyzetekben példázva, tanítva az alkalmazkodást, a nyitást, a sokszínűséget (Ardra Rahu).

Május 20-án azonban a Rahu az Ikrek marsikus naksatrájába lép (Mrigasira). Szeptember 22-ig marad itt, majd jegyet váltva ugyanennek a marsikus naksatrának a Bika oldali részébe vált, de az már egy nagyon más megnyilvánulás lesz.

A holdcsomópontok számításánál amúgy különböző felfogások vannak: használatban van az úgy nevezett valódi csomópont (true node), és az átlagolt is (mean node). A kettő között néhány hét eltérés van, így például a Rahu true node beállítással már április 22-én belépett a Mrigasira naksatrába, míg az átlagolttal csak május 20-án. Sok éves tapasztalatom az átlagolt holdcsomópontot igazolja vissza, én ezt használom a praxisomban. Természetesen gyakorló asztrológusoknak érdemes megfigyelnie, kinek melyik beállítással vannak szinkronban a megfigyelt életesemények.

A marsikus Ikrek Rahu kulcsszavai a következők: versengés, vitatkozás, mentális állóháború, belső nyugtalanság, türelmetlenség. Miközben az alkalmazkodást és az egyenrangúságot fejlesztené, hallatlanul megnöveli a különbséget a felek között. Felnagyít, eltúloz, hogy aztán az ellentétek feloldása felé tereljen.

A naksatra ura, a Mars innen, az Ikrektől a 6. (Skorpió) és 11. (Kos) jegyek ura. Mivel hoz egy belső elégedetlenséget, a munkában (6.) és közösségi (11.) aktivitásban ad lehetőség a kompenzálásra. Vigyázat, ez olyan mértékű pörgés a munkában, amelybe bele is lehet betegedni!

A Mrigasira Rahu miatt ettől kezdve a Mars és a Rahu energetikailag össze van kapcsolva: bárhol jár a Mars, vele van a Rahu felforgató, nyugtalan hatása. Mivel a tranzit Mars most a Vízöntőben halad, és aspektálja is a Rahu, igen erősen hatnak egymásra, de főleg a Rahu a Marsra. Közösségi és sportbeli aktivitás a kedvezőbb megélések, pörgés, izgágaság a kevésbé kellemesek. Sportra, szabadtéri tevékenységre kiváló időszak.

Ez kiemelten érvényes arra a 2 hétre (május 20.-június 3.), amikor a Rahu már marsikus energiában van, a Mars viszont a Rahu naksatrájában (Vízöntő Szatabisha), azaz naksatra szinten uralmi cserében vannak. Ez a két hét teszi majd leginkább próbára türelmünket, mert túl sok olyan hatás érkezik, amely idegesítő, felzaklató, vitára késztet. Türelmesebbnek kell lennünk a tőlünk eltérő véleményt képviselőkkel, de magunkkal is.

Igazunk, álláspontunk összemérése, fizikai erőnk fitogtatása, vagy például járművünk gyorsaságának bebizonyítása sok fizikai és mentális ütközéshez fog vezetni. Balesetveszély áll fenn a Mrigasira Rahu teljes időszakában szeptember 22-ig, de június 3-ig kiemelten.

Ahogy azonban már sejtjük, a holdcsomópontok nem idegesíteni akarnak bennünket, hanem az ítélkezés, a begyepesedett gondolkodás felől egy elfogadóbb, sokszínűbb hozzáállás felé terelnek.

Namasté

Vishakati

Write A Comment