2018 első hónapja arról nevezetes, hogy egy hónapon belül 2 Telihold van, az egyik január elején, a másik az utolsó napján. Ezt a jelenséget Kék Holdnak (Blue Moon) is nevezik. A hónap végi Telihold részleges Holdfogyatkozással is jár, bár Magyarországról nem lesz látható a jelenség.

Január folyamán egyre gyorsul a Merkúr haladása, amely mindennapi működésünk, adminisztratív dolgaink, közlekedésünk és üzleti aktivitásunk élénkülésével is jár. Az emésztés gyorsításával nem mellesleg fogyókúrás sikereinket is támogatja.

Januárban van az időszak utolsó Kala Sarpa periódusa is, január 18-án egy időre elfelejthetjük ezt a típusú polarizáltságot.

A hónap szép fordulata az, amikor hosszú idő után Vénusz (a szív) megelőzi a Napot (az egót). Ez azt jelenti, hogy életünkben lehetőség van arra, hogy az érzelmi, szeretet alapú döntések vegyék át az irányítást.

Nézzük a naptárban a fontosabb lépéseket.

Január 2. – Hajnalban Telihold a Nyilas Nap és az Ikrek Hold között. A nap folyamán a Kos elejéig visszaaraszoló Uránusz direktbe fordul. Ettől kezdve több mint 2 hónapig nincs hátráló bolygó az égen. A haladás, előretekintés időszaka, a direkt Uránusz egyfajta ébredést is hoz gondolkodásunkban. A most kezdődő 14 napos fogyó Hold időszaka nagyon támogatja diétás elhatározásunkat.

Január 4. – Belépés az utolsó Kala Sarpa 2 hétbe, ismét hullámzóbb napokra számíthatunk.

Január 6. – Merkúr újra a Nyilasban van, miután 3 hetes hátramenete során visszakanyarodott a Skorpióba. Most a Nyilas Szaturnusszal és Plútóval együtt szélsőséges gondolkodást, vallási fanatizmust vált ki sokakból.

Január 8. – Halmozott planétatalálkozók tanúi leszünk. A Mérlegben Mars-Jupiter randevú zajlik, amely kapcsolati fejleményeket okozhat, de szereplést, magunk megmutatását is. A Nyilasban pedig a Nap-Vénusz-Plútó hármasa áll együtt, amely izgalmas véleménycseréket, ideológiai mérkőzéseket hozhat.

Január 13. – A Vénusz vált a Bakba, s ezt követően a Vénusz (a szív) a Nap (az egó) elé kerül jó időre: életünkben a vezérlést az érzelmek, a szeretet veszi (veheti) át.

Január 14. – Nevezetes indiai ünnep Makara Szankranti néven a Nap Bakba lépése. Az indiaiak ezzel az év tevékenyebb felének kezdetét ünneplik. Náluk ekkor történnek az érdemleges történések, a tervezhető, nagy horderejű események, de nálunk is érzékelhető az aktivitás fokozódása.

Január 17. – A nap első órájában a Mars jegyet vált, és belép a Skorpióba. Saját jegyében felerősödve nagy aktivitást, munkakedvet, de valamilyen értelemben manipulációt – részünkről vagy velünk – is hozhat, érdemes tetten érni ezeket a folyamatokat. Ugyanaznap Újhold a Bak Nap-energiájában (Uttarashada), együtt a Vénusszal. Régi-új tervek megvalósításba léptetése.

Január 18. – Utolsó Kala Sarpa vége, a kéthetes hullámzások befejeződnek, e tekintetben a megnyugvás időszaka kezdődik.

Január 24. – A gyorsuló Merkúr a Bakba vált. Erősödő munkaaktivitást, sokoldalúságot hoz. Fókuszban a tevékenység, néha több és többféle is, mint ami jóérzésünk szerint belefér.

Január 31. – A hónap a Kék Holddal, azaz egy második Teliholddal fejeződik be, ezúttal a Bak Nap és a Rák Hold között. Kint vagy bent, hivatás vagy magánélet, és az ezekhez fűződő felelősség vállalása a kérdés. A holdcsomópontok közelsége miatt részleges Holdfogyatkozás is lesz, amely Magyarországról ugyan nem látható, de mindig van ránk vonatkozó hatása is.

Jó évkezdést, sikeres startot kívánok, tartsatok velem az év során!

Szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment