A fordulatos, nagy konstellációváltásokkal tarkított 2017 után egy olyan naptári évre számíthatunk, ahol a főszerep a mélyülésé, a tapasztalatszerzésé. A nagybolygók közül egyedül a Jupiter vált majd jegyet októberben, a többiek viszont  más bolygókkal való találkozásaikkal, naksatra- és irányváltásaikkal (néha kicsit hátra, aztán előre) fognak fordulatokat hozni életünkbe.

Rögtön az év második napján megindul előre az Uránusz, s ezzel egy olyan 11 hetes időszak kezdődik, amikor egyetlen retrográd planéta sem lesz az égen. Ezek az előretekintés hetei, amikor öles léptekkel haladhatunk a megértésben. Augusztusban viszont lesznek hetek, amikor 6 bolygó is hátrálni fog –  ez az ismétlés, újragondolás, múltba tekintés időszaka.

A nagyok közül Rahu a család, a múlt és a női energia jegyében, azaz a Rákban halad, e témákban hoz sok teendőt és fordulatot az év során. Vele szemben a Bak Kétu a karma, vezeklés, magány és felelősségvállalás jegyében hoz megértéseket. A Nyilas Szaturnusz – egy jegyben a Plútóval – ideológiai képünk, véleményalkotásunk tisztításán dolgozik, míg a Mérleg Jupiter kapcsolataink egyensúlyteremtéséhez járul hozzá tapasztalatokkal. A Jupiter 2018. október közepén vált majd a Skorpióba.

2018 legerősebb védikus története a Bak Marsé. Az a tény, hogy a május elején a Bakba érkező Mars hónapokig egy jegyben lesz a Kétuval, elég izgalomra ad okot, hiszen kettejük találkozója minden esetben meglehetősen nagy felfordulással, agresszivitással, terrorfenyegetettséggel jár. Idén a Mars – mivel ebben a jegyben fogja tölteni retrográd időszakát is – a Bakban összesen 5 hónapot lesz, s ez alatt 3-szor találkozik a Kétuval. Forró nyár ígérkezik a szó minden értelmében.

Ebben az évben lesz hátráló Vénuszunk is október elejétől november közepéig. A Mérlegben – amely a saját jegye, s egyúttal a párkapcsolatok és a külvilágnak való megfelelés jegye is – tölti el 6 hetes, múltidéző, nosztalgiázó időszakát.

2018 nevezetessége az is, hogy kétszer lesz Kék Hold, azaz két olyan hónap is akad majd – január és március -, amelyben 2-2 Telihold lesz. Az év során több részleges Nap- és Holdfogyatkozás áll majd elő az égen, és július 27-én teljes Holdfogyatkozás, amely asztrológiailag mindig izgalmas energiákat mozgat meg.

Az alábbiakban röviden összefoglaljuk az egyes jegyekre váró hatásokat az új évben. Az adott jegyhez az tartozik, akinek ott található az aszcendense, és/vagy a Holdja. (A védikus aszcendenset és Holdat itt vagy itt lehet kalkulálni, vagy a nyugati fokszámból 24 fokot levonva kapjuk meg.)

Nézzük az egyes jegyeket, kezdve most a 2018-as főszereplő Bakokkal.

BAK – Akinek itt, a Bakban van az aszcendense és/vagy a Holdja, annak most jobban kell figyelni a párkapcsolat egyensúlyára. Ha nincs társa, ebben az évben fogékonyabb egy új partnerre. Személyisége aktív, de hullámzó az energikusságot tekintve, főleg a nyári hónapokban. Érdemes óvatosan bánni magával, annál is inkább, mert alvási nehézségek miatt kifáradhat. Októberig jó karrierkilátások vannak. Az év vége felé új közösséget, barátokat szerezhet.

VÍZÖNTŐ – Erős igény a munka területén történő váltásra. Ha ide fókuszál, sikeres lehet a váltás. Barátokkal problémák lehetnek, elszigeteltnek érezheti magát. Alvása egyenetlen, titkos ellenség, kórházi tartózkodás veszélyeztetheti. Ha van riasztó a lakásban, legyen bekapcsolva. Októberig nagy lehetőségek távoli utazásra , spirituális bővülésre, új tanítás léphet be az életébe.

HALAK – Érezheti úgy, hogy nem boldogítja a munkája. Érdemes nyitva tartani a szemét, hátha akad kedvezőbb lehetőség. A család gyerekkel (unokával) bővülhet. A Mars-Kétu kettőse május és november között a barátságok terén hozhat töréspróbát, de bevonzhat erős egyéniségű, új barátot is. Októberig érkezhet külső pénzforrás, például örökség formájában. Október közepe után utazás, tanulás, apával jó kapcsolat lehetősége.

KOS – A Kos Holdak illetve aszcendensek számára a Mars-Kétu háborúja a munka területén hozhat változást, akár a munkahely körülményeiben, akár a főnök személyében. Ugyancsak fejtörést okozhat nekik az, hogy miben higgyenek, világnézetüket hogyan formálják. Apával -az apa számára vagy vele kapcsolatban – nehézségek jelentkezhetnek. Október közepéig erős a sansz egy új kapcsolatra, és élénk az otthonváltás, költözés lehetősége is.

BIKA – A Bikák számára bőven lesz feladat ebben az évben. Adódhatnak jogi problémák a Bak Kétu-Mars aktivitás miatt, de ugyanez a konstelláció okozhat nehézségeket az apa személyével és egészségével kapcsolatban is. Ha van testvére, akkor lehet, hogy segítségre lesz szüksége. Ez az év legyen az egészség és életmód éve, ez a két téma kerüljön a figyelem középpontjába. Érkezhet új feladat a munkahelyen, de akár új munka is. A pénzügyek is nagyon fognak pörögni, de nem biztos, hogy a várakozásnak megfelelően. Próbálják magukat függetleníteni akár az elvárásoktól, akár mások pénzügyi befolyásától is.

IKREK – Az Ikrek aszcendensek és Holdak számára a pénzügyek erős mozgásban lesznek, jó kilátásokkal. Meghálálja magát, ha nem függnek másoktól anyagilag. Erős oldaluk lesz a kreativitás, ötletelés, akár új vállalkozás is indulhat. A család bővülhet gyermekkel, unokával. A párkapcsolatra azonban nagyon oda kell figyelni, lehet, hogy a partner túl sokat dolgozik, vagy más problémái vannak, de tudatosan kell dolgozni a kapcsolat stressz mentesítésén. Egész évben sok intuíció, misztikus élmény érkezhet.

RÁK –  Számukra a Rák Rahu már eddig is sok pezsgést hozott, ez a tendencia folytatódik. Sok munka, sok pörgés várható, de nagyon jó lenne figyelni az egészségre is. Különösen a gyomor területe lehet érzékeny. Az otthon, lakás, ingatlan vonatkozásában jók a kilátások a bővülésre. A Kétu-Mars akut 5 hónapja náluk a párkapcsolatban hozhat nehézségeket. Valószínűleg harcolni kell majd a kapcsolatért, különben megszakadhat.

OROSZLÁN – Kedvező szelet kap a tanulás, mozgás, írás területe, erős a kommunikáció. Sok figyelmet kér a gyermek, érdemes komolyan venni a problémáikat is. A Rák Rahu már jó pár hónapja alvási nehézségeket okozhat számukra, ezért érdemes az egészségre, a testi folyamatok egyensúlyára még jobban odafigyelni. Szűrővizsgálatok ajánlottak. A Kétu-Mars együttállás májustól 5 hónapon át több problémát hozhat a munkahelyen, a kollégákkal, a munkával.

SZŰZ –  Pénzházuk most kedvező anyagi kilátásokról szól. Ezt érdemes lenne kihasználni, mert más területeken ugyancsak helyt kell állni. Ezek egyike a lakás, ingatlan, otthon – itt sok teendő érkezhet, például felújítás, renoválás formájában. Az anyával lehetnek nehézségek, akár neki személyesen vagy egészségében, amikor szüksége lesz segítségre. A Kétu-Mars viadal náluk az 5. házban (gyerek, vállalkozás) zajlik majd, s ez egyrészt hozhat problémákat, váratlan segítséget igénylő helyzeteket a gyerekekkel, de kis szerencsével felturbózhatja a vállalkozást is, elszánt ötletekkel és merész kreativitással. A Szűz szülöttek számára sok agyalást okozhat a jövő kérdése: hogyan, merre tovább.

MÉRLEG – Az aszcendensen álló Jupiter egy új, kedvező ciklus elindítója lehet, jó kapcsolatokkal. Ugyanakkor hízásra hajlamosít, ezzel érdemes számolni. A 3. házban vonuló Szaturnusz mozgásukat is korlátozhatja, lassíthatja, és hozhat nehézségeket testvérek számára vagy a testvérekkel. Miközben karrierjük pörög, s erős fejlődésben –akár változásban is – lehet, érdemes a családra fókuszálni. A Kétu-Mars májustól induló 5 hónapos együttállása ugyanis a családban okozhat komoly megoldandókat, elsősorban az anya számára vagy az anya személyével kapcsolatban.

SKORPIÓ – A tranzit Szaturnusztól 2017 október végén megszabadult Skorpiók egyelőre nagyon élvezik a szabadságukat. A pénzházukba átlépő Szaturnusz pénzügyeik átalakulásán dolgozik, amelyet – főként a költések vonatkozásában – érdemes kellő óvatossággal követni. Tanulós, utazós, tudatilag tágulós időszak, sok új élménnyel. A Kétu-Mars együttállás májustól 5 hónapon át balesetveszélyes időszakot jelent számukra. Óvatos vezetés, közlekedés szükséges. Ugyanez a konstelláció a testvér számára vagy a testvérrel kapcsolatban hozhat problémákat.

NYILAS – A Nyilasok aszcendensére illetve a Nyilas Holdra 2017 október végén megérkezett a Szaturnusz, amely sok felelősséget és feladatot helyez a vállukra. Érdemes komolyabban venni a dolgokat. Érkezhet külső pénz, olyan, amelyért nem ők dolgoznak meg, de például örökség, ajándék stb. révén hozzájutnak. A Kétu-Mars számukra hozhat váratlan anyagi kiadásokat, de olyan helyzeteket is, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy óvatosabban bánjanak a szavaikkal. 2018. október közepéig új barátok, közösségek érkezhetnek az életükbe.

A fenti rövid összefoglalókba csak a lényeg fért bele, érdemes lesz majd az év során követni az események részletes kibontását.

Addig is boldog újévet kívánok szeretettel
Vishakati

 

 

Write A Comment