Eltelt augusztus első hete, s kisebb változások készítik elő a hónap közepétől érkező nagyobbakat. Nézzük meg, a védikus égbolton mi történt eddig a hónapban.

Augusztus 3-án a Kos Uránusz váltott irányt, és ettől kezdve 5 hónapig hátrálni fog. Uránusz a hirtelen, kiszámíthatatlan változások bolygója, de a magasabb szintű megértésé is. Április eleje óta van a Kosban, ahol gondolkodásunkat tágítja, érzékelésünket átalakítja, s megélénkíti a Kos területeket (ezek testileg a fej és érzékszervei, földrajzilag Németország és Izrael) – itt kaphattunk beavatásokat az elmúlt bő 4 hónapban. Retrográd időszakában ismételtet, visszakérdezi a tanultakat.

Izgalmas lehet az Oroszlán elejére vetett aspektusa a váltáshoz készülődő Rahura: ez a kapcsolódás augusztus 18-ig az Oroszlán vonatkozásokat, így Francia- és Olaszországot is forróvá teheti. A Rahu augusztus 18-i jegyváltása után ezek a területek –  s velük együtt az egó, és minden, ami a közvetlen hatalom témája -, némileg megnyugszanak.

 

Augusztus 4-én égi gurunk, a Jupiter váltott naksatrát: a Szűzben a holdi energiából (Hasta) a marsikusba (Chitra). Testi tapasztalásaink erőteljesebbek, feladatokhoz való hozzáállásunk harciasabb lehet szeptember közepéig. Akkor a Jupiter jegyet vált, a Szűzből a Mérlegbe lép, alaposan átrendezve hatókörét.

A marsikus energiában levő Jupiter erősen függ az égi Mars hogylététől. Egy diszharmonikus Mars gyengíti a Jupitert, s rajta keresztül munkával és egészséggel kapcsolatos, nehezebb megéléseket hoz. Ezért jelenleg az erőtlen Rák Mars, majd augusztus 18. és 27. között a Mars-Rahu közelsége is így hat: munkában, feladatteljesítésben sikertelenség, testileg kedvezőtlen tapasztalások, gyengélkedés várható e hetekben, megspékelve a Rahu okozta szorongásokkal, félelmekkel. Szerencse, hogy a nyári szabadságok idejére esik ez az időszak: legyünk magunkkal is megértőbbek, és ne most akarjuk megváltani a világot.

A helyzeten a Mars augusztus 27-i jegyváltása fog markánsan átlendíteni bennünket.

 

Napjaink feszültségét a Telihold közeledése is emelheti. Augusztus 7-én este telik meg a Hold, akkor lesz pontosan szemben a Rák Nap és a Bak Hold.  Ez a Telihold azért kap különös jelentőséget, mert Bak-Rák jegytengely pár nap múlva, a holdcsomópontok augusztus 18-i jegyváltása okán másfél évre reflektorfénybe kerül.

A mostani Telihold ráirányítja a figyelmet e jegyekre: azzal szembesít, milyen bennünk családi viszonyaink, helytállásunk (Rák), és a hivatásbeli, egzisztenciával és felelősségvállalással kapcsolatos  (Bak) témák egyensúlya. Érdemes ezeken a Telihold fénye alatt elmerengeni.

A következő nagy változás a Merkúr megfordulása lesz: augusztus 13-tól 3 héten keresztül tapasztalhatjuk lassító, hátráltató hatását. Ezzel fogunk foglalkozni legközelebb.

Szeretettel
Vishakati

 

 

 

Write A Comment