Január 1-jén egy szép Hold-Vénusz együttállással indulunk a Mérlegben, amely a lelki harmónia lehetőségét kínálja önmagunkkal és párunkkal, társaságunkkal.

A hónap amúgy dinamikusan kezdődik, első hetében egy sor bolygó vált jegyet vagy irányt. Ezek zöme kapcsolódik a Jupiterhez, s ezzel megindul a Jupiter mint az év befolyásoló planétája térnyerése.

Január érdekessége, hogy részleges Napfogyatkozás és teljes Holdfogyatkozás is lesz. Utóbbit sok tetszetős címkével is teleaggatják (vérhold, szuperhold stb.). Lényege, hogy egy, a szokásosnál nagyobb Teliholdat fogunk látni, és ezen a szokatlanul nagy Teliholdon átvonul a Föld vöröses árnyéka, amely hajnali ½ 4 és ¾ 6 között teljesen betakarja a Holdat. Ez a 21-i teljes Holdfogyatkozás tőlünk is megfigyelhető időtartama.

A hónap napjai közül kiemelkedik a 6-a, amely asztrológiai mozgalmassága miatt egy nevezetes nap lesz. A sok történésre (Újhold, Napfogyatkozás, Plútó naksatraváltása, Uránusz direkt) majd külön is figyelünk. Ezen a napon, az Uránusz előrefordulásával egy 2 hónapos direkt időszak indul az égen: az összes planéta előre halad. Úgy érzékelhetjük, hogy meglódul az életünk és a bennünket körülvevő világ, sok dolog történik velünk és körülöttünk.

Induljon hát az év, nézzük a januári naptárt!

Január 1. – A Vénusz 4 havi Mérleg tartózkodását befejezi. A Mérlegeknek és Bikáknak érdemes visszagondolni, mit hozott számukra ez a 4 hónap szeptember 1. és december 31. között, különös tekintettel a 6 hetes retrográd időszakra október eleje és november közepe között.  A Skorpióba lépő Vénusz  mélyebb vágyakat, felerősödő szenvedélyeket hoz. Szintén ezen a napon a Merkúr csatlakozik a Nyilas bolygókhoz (Szaturnusz, Plútó, Nap). Bár csak 2 hetet tölt itt, az emberek gondolkodásába jobban behozza a politizálás, a véleményalkotás, -kimondás igényét.

Január 2. – Szeretetbolygónk, a Neptunusz a Vízöntő jupiteri naksatrájába lép, erősítve a közösségszerveződést, és azok támogatottságát. Szintén ezen a napon Nap-Szaturnusz együttállás: a Nap elégeti (asztrológiai kifejezéssel kombusztálja) a Szaturnuszt, problémákat okozva a szaturnuszi jelentésekben (például felelősség, idő, kor, pontosság, fegyelem).

Január 3. – A Rák Rahu utolsó naksatraváltása: a jegy jupiteri naksatrájába (Punarvaszu) lép március 7-ig. Családi érzelmek felkavarása, múltbeli érzelmi emlékek visszatérése és jó esetben elengedése – érzelmi utazás a múltban. Próbáljuk a gyötrődést, önszenvedtetést kiiktatni ebből a 2 hónapból.

Január 6. – Turbulens nap rengeteg történéssel, különös óvatosságot, türelmet igényel. Hajnalban Újhold a Nyilas vénuszi területén, kijelölve az elkövetkező 4 hét témáit, a Kétu közelsége miatt részleges Napfogyatkozás. Kora este a Plútó a Nyilas Nap-naksatrájába lép át. Késő este pedig az Uránusz vált irányt a Kos Kétuban (Asvini), utóbbi mindig fizikai kihatásokkal jár. Megmozdulhat a természet, furcsa balesetek történhetnek, személyes szinten pedig nyugtalanságot érezhetünk. Ezzel a nappal kiemelten fogunk foglalkozni.

Január 11. – A Nap utoléri a Plútót a Nyilas Nap-energiájában (Uttarasadha). Nyilas az igazság jegye, Plútó a gyökeres átalakulás bolygója, Nap pedig a vezetés, hatalom mutatója. Együttállásuk új vezetési irányvonalat hozhat, új típusú hatalomgyakorlást, vagy a hatalomhoz való viszonyulás indulatos kimutatását világszerte.

Január 14. – A Nap a Bakba vált, a jegyváltás neve Makara Szankranti, amelyet az év aktívabb felének kezdeteként tartanak számon Indiában. 3 nappal később, 17-én a Nap együtt áll a Bak Kétuval, amely ismét a tekintély megélésének fordulata, akár elvesztése, de apaproblémákat is jelezhet.

Január 20. – A most gyors haladású Merkúr a Bakba lép, felerősítve a hivatás, ambíciók területét. Hozhat többszöröződést a munkában.

Január 21. – Ez is egy érdekes nap. Hajnalban Magyarországról is látható teljes Holdfogyatkozás (és szuperhold, és vérhold), amelynek időtartama 2 óra 15 perc. Ennyi hónap a Holdfogyatkozás hatásának várható időtartama. Szintén aznap Jupiter-Vénusz együttállás a Skorpió merkúri energiájában (Dzsjéstha). Jupiter a guru, Vénusz pedig a vágy, a szenvedély. Ez a két oldalunk fog megnyilvánulni bennünk, és nem biztos, hogy döntenünk kell.

Január 29. – A Vénusz továbblép a Nyilasba, egy idealistább, álmodozósabb hónapot hozva. A Merkúr együtt áll a Nappal, emiatt a Nap elégeti a Merkúrt – türelemre intő nap, főként a merkúri jegyeknek, az Ikreknek és Szűzeknek, akiknek néhány napos energiavesztéssel kell szembenézniük.

Szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment