Az év utolsó hónapjába úgy érkezünk meg, hogy előző nap a Mars átlépett a Mérlegbe, ezzel szembenállásba került a Kos Uránusszal, amely világszerte – de személyes köreinkben is – több erőszakot, és hirtelen változásokat hozhat. Ez a hatás végighúzódik december hónapon, amelynek további fontos védikus asztrológiai történései a Merkúr 3 hetes hátrálása, valamint a Kétu (leszálló holdcsomópont) naksatra váltása.

A hátráló Merkúr visszavisz bennünket a múltba, lelassítja mindennapi működésünket, ügyintézéseinket, valamint a közlekedés, utazás témáiban hoz tömérdek nehézséget.

A Kétu naksatra váltása a marsikus Dhanisthából a holdi Sravanába szintén a múlttal kapcsolatos: régi, anyai ágon hozott energiaminták térhetnek vissza, s hozhatnak elő régi párkapcsolati emlékeket, kliséket, akár résztvevőket is.

Szintén a hónap átrendeződési tendenciája, hogy egyre több planéta kerül a Nyilasba, s ezzel a Nyilas reprezentálta ideológiai kérdések kerülnek fókuszba.

Nézzük a lényegesebb mozzanatokat.

December 3. – Mozgalmas nap: reggel a Merkúr 3 hétre retrográddá válik, ugyancsak megnehezítve az ünnepi készülődést, lelassítva szervezési, beszerzési előkészületeinket. Délután Telihold a Skorpió Nap és Bika Hold közt, kifeszítve a kötődés-elengedés témakört.

December 10. – A hátráló Merkúr ezen a napon visszalép a Skorpióba, ahol régi lelkiismereti problémákra emlékeztet, és feleleveníthet egy manipulatív eszköztárat: saját használatra, vagy velünk szemben.

December 15. – A Nap átlép a Nyilasba, s ezzel egy társaságba kerül a Plútóval és a Szaturnusszal. Utóbbival való közelsége, majd együttállása megnehezít minden olyan szerepet, amely a világi hatalommal kapcsolatos (apa, főnök, vezető).

December 16. – A reggeli órákban a Mérlegben haladó Jupiter belép a Vishaka holdházba, amely szintén a Jupiter energiája alá tartozik. A megduplázott jupiteri minőség több párkapcsolati tapasztalást hoz, amely az egyensúly-kereséssel kapcsolatos, de meg kell érte dolgozni.

December 18. – Napkelte körül Nap-Hold együttállás, azaz Újhold a Nyilas Kétu energiájában, a Múlában. Ez most egy sarkalatos hely, azzá teszi az itt tartózkodó Szaturnusz, és a váltás előtt álló Kétu. Világnézeti hozzáállásunk, rugalmasságunk, ideológiánk felülvizsgálata a feladat az elkövetkező 4 hétben, ennyi időre szól az Újhold üzenete.

December 21. – A Kétu naksatra váltása a Bak jegy holdi naksatrájába, a Sravanába. A következő 8 hónapban itt araszol majd a leszálló holdcsomópont. Régi, akár előző életbeli párkapcsolati minták kelhetnek életre, anyánkhoz való energetikai kötéseink üzenhetnek. Megelevenedik a múlt.

December 22. – Nap-Szaturnusz együttállás. Mivel e két planéta nem szívleli egymást, megkeserítik egymás dolgát. A Nap elégeti a Szaturnuszt, ezzel időzavart, késéseket, összevisszaságot okoz. A Szaturnusz pedig csorbítja a Napot, azaz a hatalmat, a vezetői tekintélyt, az apa erejét. Óvatosságot kér minden időzítés, és nem érdemes ezekben a napokban irányítást igénylő akcióba fogni, mert az fej nélkül maradhat.

December 23. – A Merkúr direktté válik, és a Skorpióban elindul előre. Legalább 2 hét kell ahhoz, hogy visszatérjen normál sebességéhez. Ezért az ünnepek alatt még lassabb emésztésre és közlekedéssel kapcsolatos akadályokra számíthatunk.

Szeretettel
Vishakati

 

 

Write A Comment