Az év utolsó hónapjához egy izgalmas novemberi záróakkordon át jutottunk: november 30-án Telihold volt a Skorpió (Anuradha) Nap és a Bika (Rohini) Hold között. A Skorpió-Bika tengely a holdcsomópontok szeptember végi ideérkezésével kiemelt fontosságú, témája a kötődés-elengedés, értékrend és annak változása.

A holdcsomópontok közelségében a Telihold Holdfogyatkozással jár – 2020-ban immár a negyedik. További fontos tény, hogy a Telihold a sziderikus Bika 15. fokán álló Aldebaran és a sziderikus Skorpió 15. fokán álló Antares királyi, kiemelkedő jelentőségű állócsillagok közelségében állt elő. Az Antarest a hagyomány a háború csillagának tartja. Ezért ez a Holdfogyatkozás az agresszió növekedését és a világ egyes országaiban harcias energiákat, háborús készülődést jelezhet.

Amikor szerencsésen túljutottunk a november 30-i Holdfogyatkozáson, ennek a különös évnek az utolsó hónapját kezdjük, amely nyugtalan energiákkal, drámai fordulatokkal teli. Legfontosabb eseményei a 14-i Napfogyatkozás, a 21-i Szaturnusz-Jupiter találkozó, a Mars 24-i Kosba lépése és a Plútó végleges Bakba váltása 30-án.

Bolygók sora fog randevúzni a Skorpióban araszoló Kétuval, majd ugyanők átkelnek a Skorpió-Nyilas jegyhatár gandanta csomóján is. Megjegyzendő, hogy a Kétu a múlt, az előző életek és a spiritualitás jelzője, ezért szembesíthet régi, akár előző életbeli kérdésekkel, de kis Marsnak is nevezik, amely mutatja harcias természetét. A vele való találkozók sokféle meglepetést tartogathatnak. A számos jegyváltás és bolygó együttállás mindig energetikai átrendeződéssel jár, vagyis változatos, nyugtalan napokra számíthatunk.

Nézzük a naptárban a fordulatok napjait!

December 2. – A retrográd Uránusz 8 hétre visszalép a Kos Kétu-energiájába (Asvini). Ez az utolsó látogatása a Kétu-energiában, mert február végétől kilép innen, s legközelebb majd 82 év múlva érkezik vissza ugyanide.

December 8. – A Vénusz (vágyak, kapcsolatok) vált jegyet a Skorpióba, ahol titokzatossággal, mélységgel fűszerezi a hónapot.

December 12. – A Nap (szellemiség, vezetés, autoritás, apa, egó) összeakad a Kétuval, ősi ellenségével. Találkozójukat bukások, vezetői pozíciók megingása kísérheti, és apai analógiák is sérülhetnek.

December 14. – Délután Újhold  a Skorpió merkúri naksatrájában, a mágikus Dzsjésthában, egyúttal Magyarországról nem látható teljes Napfogyatkozás a Skorpió 28. fokán. Mint minden fogyatkozás, ez is baljós az asztrológiai hagyományban. Sokszor jár titkok lelepleződésével. Ugyanaznap Merkúr-Kétu együttállás, balesetveszélyes nap, merkúri (közlekedés, gondolkodás, média, informatika) gixerekkel.

December 15. – A Nap belép a Nyilasba, átkelve a Skorpió-Nyilas gandanta zónán. Egy-két bizonytalan nap után hangulati javulás, lelkesebb hetek várhatók.

December 17. – A Merkúr is megérkezik a Nyilasba, sok szónoklatot, prédikációt, politikai megnyilatkozást garantálva.

December 21. – Jupiter-Szaturnusz együttállás a Bak Uttarasadha naksatrában (Nap-energia). A két sorsbolygó 60 éve találkozott utoljára a Bakban, 1961 februárjában. Energetikai tetőpont, a saját jegyes, fegyelmezett Szaturnusz és az esésben lévő, a zsugorodást, befelé fordulást megtapasztaltató Jupiter konjunkciója. Gondolkodásunk sarkalatos megváltozására tesz pecsétet: a 2020-as év változásai visszafordíthatatlan átalakulást indítanak el tudati hozzáállásunkban, megérkeztünk a következmények világába.

December 24. – A retrográd kalandozásaiból magához térő Mars visszaérkezik a Kosba, saját jegyébe. Energikusság, lendület, fizikai erősödés és gyógyulás időszaka kezdődik. Hosszú idő után távoli fény az alagútban.

December 30. – Nehéz, fordulatos nap. Hajnalban Telihold a Nyilas Nap (Purvasadha) és Ikrek Hold (Ardra) között, ismét rugalmasságunkról, nyitottságunkról kérdez. Délután a Plútó vált a Bakba, a 2020. tavaszi 4 hónap helyett most közel 2 évtizedre költözik be a felelősségvállalás jegyébe. És egész nap Vénusz-Kétu együttállás, amely kapcsolati meglepetéseket hozhat minden értelemben.

Szép adventet, nyugalmas egymás felé és befelé fordulást kívánok szeretettel

Vishakati

Write A Comment