Április 13-án kora este a sziderikus Nap megérkezett a Kos jegyébe, amely az egzaltációs jegye, itt tartózkodása egy hónapjában tehát emelt helyzetben van, energiái jóindulatúak, támogatóak.

A jegyváltás a Halak-Kos jegyhatár gandanta zónáján történő átkelés is volt, emiatt a 13-a lehetett egy zötyögősebb nap, hangulatváltásokkal. Amikor írom e sorokat, a frissen Kosba érkező Nap gyönyörű szivárvánnyal jelezte érkezését.

Utána a helyzet már letisztultabb, hiszen a Kos Nap annyival erősebb minden téren, hogy nem kérdés, a Naphoz kapcsolt tartalmak – életerő, vitalitás, magasabb szellemiségünk és egónk, vezetői minőségek, autoritás, tekintély, kreativitás – igen kedvezően nyilvánulnak meg.

Míg a Halakban – egy esésben levő diszpozitorral, a Bak Jupiterrel – egészségügyi (és lelki) problémákat, valamint bezártságot hozott, a Kosban, emelt jegyében – ráadásul egy emelt jegyúrral, a Bak Marssal – nagyobb vitalitást, gyógyító energiákat, javuló egészséget kapunk közvetítésében.

Egzaltációja egy jelentős lépés lehet a pandémia lelassításában. A Kos Nap mindenki számára jótékony, csökkenti a félelmet, testileg-lelkileg erősít bennünket. A korlátozásokat, az izolációt azonban továbbra is fegyelmezetten be kell tartani. Ebben a Bak Szaturnusz segít bennünket, és május 4-ig a Bak Mars is.

Az óvatosságra most is szükség lesz, mert április 13-tól ismét a Kala Sarpa két nyugtalan hetében leszünk, azaz a megosztottság, kiegyensúlyozatlanság életünk kísérője lesz. Alapszabály, ha csak lehet, kerüljük a stresszt és a döntéshozatalt, meglevő energiánkat kell jól beosztani.

A Bakban jelenleg 3 bolygó (Szaturnusz, Jupiter, Plútó) tartózkodik Nap-naksatrában (Uttarasadha). Közvetítésükkel az önmagunkhoz, felépített, megélt egónkhoz való viszonyunkat tanuljuk, elengedve azt a részünket, amely már nem szolgálja jövőbeli fejlődésünket. Ugyanakkor vezetői minőségek, az autoritás is tanulja magát világszerte. Érdemes emlékeznünk rá, hogy a Bak Uttarasadhától a Nap jegye a 8. helyen van. Ez a jegytávolság a transzformációra, elengedésre, változásra szorít bennünket a Nap-analógiák tekintetében, s a változások megvalósulása ugyancsak függ a Nap aktuális helyzetétől.

A Nap útja a Kos holdházaiban:

Április 13.-27. között az Asvini (Kétu) holdházban halad, mozgalmas időszak. Itt találkozik 23-án a Holddal (Kos Újhold), 26-án pedig az Uránusszal. Utóbbi hozhat fordulatos napot, de Aksaya Tritiyában leszünk, azaz a védikus év legjobb napján, védettségben.

Április 27.-május 10. között a Bharani vénuszi energiájában halad, miközben a Vénusz már készülődik irányváltására, és a jegyúr Mars is átlép a Vízöntőbe. Nehezebb lesz kordában tartani magunkat az izoláció és mindenféle mérték tekintetében.

Május 10.-14. között a Krittika holdházban, a Nap uralma alatt van. A Kos Nap Uránusszal történő találkozója (április 26.) és ez a 4 nap az, amelyben vezetői változások valószínűek, mert ekkor különösen intenzív a Nap energiája.

Namasté

Vishakati

Write A Comment