Napjaink nyugtalanságát elsősorban a jegyváltás felé araszoló Szaturnusz okozza, amely ráadásul szemben áll az Ikrekben zizegő Marssal. Akadályoztatás, furcsa történések, balesetek sora kíséri egymásnak feszülésüket.

Június 15-én kissé módosul a védikus égi helyzet. Magasabb szellemiségünket képviselő jelölőnk, a Nap átlép az Ikrek jegyébe. Ettől kezdve szellemi működésünket nagyobb mozgékonyság, nyitottság jellemzi. Megélénkül a kommunikáció és az információcsere, s életünkbe belép valamilyen kettősség. Megjelenhet az összehasonlítás, rivalizálás igénye, latolgatás több dolog között, de a több síkon történő gondolkodás is. Üdvös lenne, ha ebben a hónapban az átlagnál többet agyaló elménket relaxációval, szemlélődéssel, meditációval időről időre ki tudnánk kapcsolni.

A Nap a Mars mellé csatlakozik az Ikrekben, s ennek kettős következménye lesz az elkövetkező hetekben.

Egyrészt az energikus, sőt agresszív Mars szomszédsága hozhat konfliktust testvérrel, apával, főnökkel, vezetővel is. Ezért július közepéig nagyon kell ügyelnünk szóbeli érintkezéseink feszültségmentesítésére.

Másrészt a szemben álló Szaturnusz szigora a Mars mellett – az elkövetkező héten, június 21-ig – a Napra is kiterjed. Ez a tény elsősorban vezetők számára – legyenek ők egy család, egy vállalat, település vagy politikai alakulat élén – hatalomvesztést hozhat. Az Ikrek Nap kifejezetten vonatkozik az Ikrek jellegű Egyesült Államok magas szintű vezetésére, s itt, ebben az időszakban tekintély csorbulást valószínűsít.

Az Ikrek palettája június 18-án tovább bővül, mert belép ide a Merkúr is. Racionális működésünket felturbózza, szellemi dolgainkat felvillanyozza, igazi sziporkázásra számíthatunk. Az Ikrek stellium szépséghibája az lesz, hogy a közlekedésért is felelős Merkúr és a heves Mars együttállása fokozza a balesetveszélyt földön, vízen és levegőben. Minden személyes érintkezésben is türelem és óvatosság szükséges, könnyebben támadhat veszekedés, akár verekedés. Veszélyzónájuk július 3-ig tart.

A napokban – alig néhány héttel naksatra váltása után – a Vízöntő Neptunusz irányt változtat, és az elkövetkező hónapokban hátrálva mozog. A Neptunusz, magasabb rendű szeretetképességünk mutatója ismétlésre bocsát bennünket. A Neptunusz hátrálásának  hónapjaiban módunkban lesz fejleszteni magunkat közösségi téren, barátaink vonatkozásában, és szociális érzékenységünket illetően.

Namasté

Vishakati

 

 

 

Write A Comment