Június 9-én egy kicsit megáll az idő a védikus égbolton, mintha kimerevedne egy pillanat: ezen a napon tízmilliószoros nap van, Telihold, és a nagy jótevő Jupiter előrefordul.

Mintha kapnánk egy kis kimenőt a mostani, meglehetősen nehéz időperiódusban, amely asztrológiailag a gandantában hátráló Szaturnusznak, a vele szembenálló Ikrek Marsnak, és a rengeteg Kétu energiának köszönhető.

A buddhista hagyomány évente 4 tízmilliószoros napot tart számon, közülük ma van az idei második. Ez a nap a történelmi Buddha megvilágosodásának napja, amelyet a buddhizmus születéseként is ünnepelnek. Számunkra az az üzenete ennek az áldott napnak, hogy energiáiban minden jó cselekedet, belső munka vagy segítő tevékenység hatása megsokszorozódik. Mivel ez a különleges nap egybeesik a Teliholddal, önvizsgálatra, elengedésre, lezárásra vagy éppen új dolgok beindítására kiválóan alkalmas.

A délutáni Telihold a Bika-Skorpió tengelyen a kötődés-elengedés viszonyát vizsgálja bennünk, és mozgékonyságunkat, rugalmasságunkat mind mentális, mind fizikai vonatkozásban. Egy kis relaxáció vagy jógagyakorlás igazán időszerű ezekben az órákban, és tükörképet adhat testünk és tudatunk pillanatnyi állapotáról. A 10 milliószoros napon sokszorosan hat a gyakorlás minden formája.

Szintén ezen a napon fordul előre – 4 hónapos hátrálás után – jóindulatú nagybolygónk, a Jupiter. Már a fordulat körüli napokban is hozhat némi elrendeződést vagy pozitív üzenetet, mert ekkor – stacioner helyzetében  – nagyon megerősödik minden bolygó, így a Jupiter hatása is.

Az előreinduló Jupiter pedig ismét a fejlődést, tapasztalást segíti. A Nyilasok és Halak – hosszú hónapok után – könnyebbnek érzik majd életüket, fellélegeznek. Érkezhet kedvező fordulat a Jupiterhez köthető jogi ügyekben, vallással, spiritualitással, bölcsességgel kapcsolatos megélésekben.

Mivel a Szűzben halad a ez a nagybolygó, e jeggyel összefüggésben tanulunk testünkkel, egészségünkkel, gyógyítással és gyógyulással kapcsolatos új megfigyeléseken keresztül. Érkezhet új feladat, új munka is. Meglódul az életünk.

Szép napot kívánok szeretettel

Vishakati

Write A Comment