A védikus Nyilas Szaturnusz ez év januári jegyváltása óta kaptunk kóstolót hatásaiból: a hit, ideológia, világnézet terén vallott meggyőződések szélsőségeiről, kiéleződéséről, összecsapásairól.

A Nyilas Szaturnusz április óta hátrál, s ennek cseppet sem könnyű folyamatában június 21-én kora hajnalban nagyon fontos lépést tesz: 4 hónapra visszatér a Skorpió jegyébe, annak is a Dzsjéstha naksatrájába. Járt már itt a Szaturnusz, ismerjük a Dzsjéstha sokdimenziós, mágikus energiáit, most azonban új feladataink is lesznek.

A mostani jegyváltás több szempontból is érzékelhető lesz: például fizikai világunkban változékonyabb, csapadékosabb időjárásra számíthatunk,  ami hűen tükrözi a Skorpió nedves, nyirkos világát. A váltás után 2 hétig a Szaturnusz a Skorpió oldali gandantában, azaz a jegyhatártól 1 fokon belül halad, a gandanta szeszélyes természetében tartva bennünket.

Most, a régiúj jegybe történő visszatérés időszakában be nem fejezett történésekre, lezárásokra, megértésekre kapunk lehetőséget, amelyeket a Skorpió Szaturnusz első, fő periódusában nem tudtunk megtenni. Akkor – 2014. november és 2017. január között – több mint 2 éven át kaptuk az elengedés jegyében (Skorpió) a karma bolygójának (Szaturnusz) tanításait.

A 4 hónapos skorpióbeli visszatérés 2 fő szakaszból áll: június 21-től augusztus 25-ig hátrál a Szaturnusz, attól kezdve október végéig pedig előre halad a Skorpióban.

A két szakasz közül az első, azaz a hátráló lesz a nehezebb, mert ebben jobban fogjuk érezni az elmaradt feladatok lezárási kötelezettségét, a minden tekintetben retrospektív, múltba terelő hatásokat. Nem a haladás, hanem a visszatekintés, a múltbéli szálak kibogozása lesz a feladat. Ekkor – a védikus szabályok értelmében – a Szaturnusz még a Skorpiót megelőző jegybe, a Mérlegbe is visszakényszeríti figyelmünket.

Ezzel pedig egy évekkel ezelőtti időszakra emlékeztet a maga megkerülhetetlen módján: kapcsolataink, partneri viszonyaink vizsgaperiódusa ez, amikor együttműködésünk, szeretetképességünk, alkalmazkodásunk  minden szőnyeg alá söpört nehézsége, hiánya, benyelt kompromisszuma előkerülhet. Kapcsolataink elemzésének időszaka, amikor keressük az összetartó erőket, a mélységet, s amely indokolt esetben lezáráshoz, elváláshoz is vezethet.

A második szakaszban, az augusztus vége és október vége közti 2 hónapban a Szaturnusz már előrefordul a Skorpióban, a Mérlegbe szóló visszahatás megszűnik, de ekkor fogjuk az ott történteket megemészteni, új módon  összerakni, kijavítani. A szintézis időszaka.

Szigorú küszöbőrünk ismét új nézőpontok, látásmódok bekapcsolásával mutat rá fejlődnivalónkra. A szembesülés nehéz lehet, a változtatás még inkább, de a tisztulás lehetősége óriási.

Namasté

Vishakati

 

Write A Comment