Októberünk kisebb változásokkal kér figyelmet a védikus ég tekintetében, de lesz nagy váltás is: a Szaturnusz visszatérése a Nyilasba. Ennek előzményeként a hónap jó részét a gandanta már ismert hullámzásában tölthetjük, melynek fő oka az, hogy a jegyváltást megelőzően,  még a Skorpióban haladó Szaturnusz a Skorpió-témák végére kíván járni: lezárni halogatott dolgainkat, megértetni tanításait, hiszen ezt követően 27 évig nem lesz ebben az energiában.

A hónap folyamán tovább kanyargunk az Időkígyóval, amikor benne vagyunk, szeszélyesebb hetekre számíthatunk.

Nézzük a naptárt!

Október 2. – Kilépés a Kala Sarpa jógából, nyugalmasabb 2 hét következik.

Október 5. – Telihold a Szűz Hasta Nap – Halak Revati Hold szembenállásából. Test és lélek egyensúlyának finom beállítása és megtartása a feladat.

Október 13. – A Mars kilép erős jegyéből, az Oroszlánból, és a Szűzbe kerül. Tevékeny napok, hajlamosak leszünk a nehezebb utat választani. Ezen a napon indul az idei 3. Szaturnusz gandanta: a Skorpió Szaturnusz 1 fokon belül kerül a jegyhatártól. Eseménydús, hullámzóbb időszak.

Október 14. – A Merkúr Mérlegbe lépésével kellemesebb megszólalásokkal, a kommunikáció harmóniájával találkozhatunk. Kiváló lehetőség párkapcsolati viták elsimítására.

Október 15. – A Jupiter naksatrát vált, és a Mérleg Rahu energiájába lép (Szváti). Együttműködéseinkben újabb megélések, furcsa tapasztalások taníthatnak a munkahelyen vagy a családon belül. Ismét belépünk a Kala Sarpa jógába, annak hektikusabb 2 hetébe.

Október 17. – A Nap jegyet vált, s belép a Mérlegbe. A Mérleg az együttműködés jegye, míg a Nap az ént, az egót jelenti. A Nap esésben van a Mérlegben, hiszen nem veszi jó néven, hogy másokra való tekintettel csökkentenie kell önnön ragyogását. A gyengélkedés kiterjedhet egészséggel, apával kapcsolatos dolgokra, és általában énünk szereplésére.

Október 19. – Újhold a Mérleg marsikus területén, a Chitra naksatrában. Párkapcsolati függőség és a külsőségek a fő kérdése annak a pörgős 4 hétnek, amely ezzel az Újholddal kezdődik.

Október 26. – A Szaturnusz Nyilasba lépésének napja, miközben Nap együttáll a Jupiterrel, azaz elégeti. Ezért a jegyváltó Szaturnusz  napokig gazdátlanná válik, mert jegyura, a Jupiter égetett lesz, azaz jelentősen csorbul. Nehéz átkelésre számíthatunk, nagyon erősen érezhető lesz a Szaturnusz valódi szándéka.

Október 29. – A hónap kis megkönnyebbüléssel zárul: kilépés a Kala Sarpa jógából.

A hónap folyamán találkozunk a részletekkel.

Szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment