Május hónapunk első látásra könnyű hónapnak tűnik, néhány kisebb jelentőségű konstellációváltás, mintha alig történne valami. És valóban, a lassú, nagyobb hatású bolygók nem mutatnak lényeges változást.

A hónap második napján azonban egy féléves mozgalmas periódusba lépünk a Mars révén: ekkor kezdi meg november elejéig tartó, elnyújtott Bak tartózkodását. Ezen időszaka fontos és cseppet sem könnyű fordulatokat ígér, mert ezt a bő 6 hónapot – benne az idén esedékes retrográd periódusával –  a holdcsomópontok Bak-Rák tengelyén tölti, felerősítve az általuk vezérelt karmikus folyamatokat.

Eközben háromszor is találkozik a harcias Kétuval, fényszögkapcsolatban lesz a felforgató Uránusszal, és aktív részese lesz a július 27-i teljes Holdfogyatkozásnak –  megannyi feszültséggel, agresszióval, kitörésekkel terhelt időpont. A Bak Mars elhúzódó időszaka mindannyiunk számára jócskán tartogat meglepetéseket, és alaposan átformálja életünket.

Mint minden munkás időszaknak, ennek is van békítő energiája, amely most a Mérleg Jupiter kiegyenlítő hatásából származik.

Nézzük a naptárban a hónap fontosabb váltásait.

Május 2. – A Mars a Bakba lép, ahol egy jegybe kerül a Kétuval. A Mars haladása és irányváltásai révén háromszor találkoznak. Azon időszakok, amikor közelítenek egymás felé – s ez egész májusban zajlik -, illetve amikor találkoznak, feszültségekkel terhes, balesetveszélyes, konfliktusos periódusok mind világszerte, mind személyes életünkben. A Bak Mars 2018-as tartózkodása november 6-ig tart.

Május 9. – A Merkúr végre kikerül a Halakból, és a Kos jegybe vált. Itt – a Mars aspektusa miatt is – felvillanyozódik, energikus lesz, tettre és vitára kész. Uránusz közeli napjai (május 12-15.) kifejezetten balesetveszélyesek lehetnek. Éberség, óvatosság szükséges, kerüljük a bárminemű csattanást.

Május 14. – Vénusz, a vágyak és párkapcsolatok planétája a kettős karakterű Ikrek jegyébe lép. Ennek megfelelően vágyaink megsokszorozódhatnak, és párunkat is érzékelhetjük az eddigiektől eltérő módon. Időszaka június 8-ig tart, s hozhat kreativitást is.

Május 15. – Kora reggel a Nap a Bikába vált, ahol stabilizáló hatású, anyagiasabb, lassabb tempót diktál. Ugyanaznap kora délután Újhold is van, azaz a Bika első fokán Nap-Hold együttállás. Ez az Újhold értékteremtéssel, anyagiakkal kapcsolatos jövőképünket teszi fontossá a következő 4 hétben.

Május 16. – Pontos fényszögkapcsolat a Bak Mars és a Kos Uránusz között: feszült, robbanékony napok, érdemes tudatosan lassítani és kerülni a konfrontációt minden tekintetben.

Május 27. – Égi hírnökünk, a Merkúr a Nap nyomán szintén a Bika jegybe lép. Az általa képviselt jelentéstartalmak (kommunikáció, közlekedés, média és informatika) megnyugszanak a Bika jegy lassító energiáiban, de azért is, mert kikerülnek a Bak Mars nyugtalanító aspektusából.
Szintén ezen a napon a Bak Mars belép a Bak holdi energiájába, a Sravanába, s ezzel egy naksatrába kerül a Kétuval. Kettejük közeledése és a köztük lévő feszültség szintet lép.

Május 29. – A hónap Teliholddal zárul a Bika Nap és a Skorpió Hold között. A Bika-Skorpió tengelyen szembenálló fővilágosítók külső és belső világunkhoz, illetve a kötődés-elengedés témákhoz való viszonyulásunkat élezi ki, ezekről kaphatunk tanításokat.

A Bak Mars provokálta növekvő feszültség egész hónapban több türelmet kíván saját magunk és a körülöttünk levők felé.

Namasté
Vishakati

1 Comment

Write A Comment