Április a bolygó megfordulások hónapja. A már retrográd Jupiter és Szaturnusz mellett hátrálásba kezd a Mars, a Plútó és a Merkúr is. Az ilyen markánsan retrográd időszakokban életünk nem a haladásról és az újdonságok begyűjtéséről szól, hanem valamilyen értelemben a visszatekintésről, korrekcióról.
A retrográd Skorpió Mars a retrográd Skorpió Szaturnusszal világszerte emelni fogja az erőszakos cselekményekszámát, elsősorban a Skorpió (arab, perzsa, török) területekkel kapcsolatosan, onnan indulva, vagy azokra vonatkozóan. 
Ugyanakkor az Oroszlánban ismét közelebb kerülő Jupiter és Rahubelső bizonytalanságot és félelmet gerjeszti mindenkiben, miközben a világban egyre erősebbek a macsó, férfi- és vezetői oldalt képviselő megnyilvánulások.
Ezekben a felfokozott időkben a legnagyobb terhelés a tüzes jegyeken (Oroszlán, Kos, Nyilas), a Skorpió, valamint a Halak jegyeken van. Ez a földrajzilag ide tartozó területeket, az említett aszcendensűeket, és kinek-kinek a születési horoszkópjában ide tartozó életterületet érintheti. (Oroszlán országok Francia- és Olaszország, Románia, Kos Németország és Izrael, Magyarország és Spanyolország Nyilas. Halak például Portugália.)
Nézzük a főbb mozzanatokat, amelyeket a hónap folyamán majd részletesen megvizsgálunk.
Április 1. – Ráhu naksatrát vált: Nap energiából vénusziba lép. Ezzel a lépésével ismét azonos energiába kerül a Jupiterrel, amely jupiteri témáink zaklatottabbá válását hozza. Erősödhetbennünk és környezetünkben a bizonytalanság, a belső félsz. Oldására érdemes mindenkinek a belső, szívügyeit firtatni: mi lakik bennem, mi szerez igazán örömöt nekem, mit teszek naponta a jó érzéseim megvalósításáért.
Április 3. –  Merkúr a Kosba vált, és most 2 hónapot tölt itt, beleértve retrográd 3 hetét is. A Merkúrnak jót tesz, hogy a Halakból átlép (ott elég gyengén érezte magát). A Kos idején harciasabb a kommunikációnk, vérmesebben próbáljuk érvényesíteni igazunkat, mindennapjaink küzdelmesebbek – több jóleső mozgás segíthet levezetni az indulatokat.
Április 7. – kora délután Újhold a Halak merkúri holdházában, az Uránusz szoros közelségében. Üzenete a következő 4 hétre: a saját értékeinkhez vezető út lelkünkön át vezet: érzéseink, önátadásunk, segítőkészségünk mélyebb megélésén vagy újra megtalálásán keresztül. Nagyon spirituális, mély Újhold.
Április 13. – a Nap a Kosbaér, ahol nagyon jól érzi magát. Önálló, kezdeményező, kreatív és vitális időszak, legalábbis a Mars 17-i visszafordulásáig. 
Április 17. – a Mars retrográdbavált. Ezt hozzávetőleg 2 évente megteszi, de a Skorpió Szaturnusszal egy jegyben és egy időben már több száz éve nem. A két erősen ártó bolygó június végéig tartó együttes hátrálása a Skorpióban nehéz hónapokat jelez, amely valamennyiünkre hatni fog, mégis elsősorban a Skorpiók, Kosok fogják megérezni.
Április 18. –  Az évek óta a Nyilasban dolgozó Plútó ismét retrográdüzemmódba vált. A lassú bolygók arányaiban lényegesen több időt töltenek hátrálással, a Plútó is így marad szeptember végéig. A megfordulás érzékelhető lesz Nyilas vonatkozásokban, például Magyarországon, mert hazánk Nyilas ország. Ideológiai, vallási fordulatot is hozhat világszerte.
Április 22. – Telihold a Kos-Mérleg tengelyen. Együttműködésünk és önállóságunk összevetése, feszültséggel terhes energetikai tetőpont.
Április 25. – A gyorsabb bolygók lassan átcsoportosulnak a Kosba. A Naphoz és a Merkúrhoz ezen a napon csatlakozik a Vénusz is. Önérvényesítésünk, kezdeményezőképességünk megemelkedik, vágyaink határozottabbak és jobban megnyilvánulnak – de ne felejtsük el, a Kos terület meglehetősen nehéz és vegyes hatásokat kap
Április 28. –  Merkúr (május 22-ig) retrográdba fordul a Kos utolsó fokán. Kommunikációnk, üzleti életünk, közlekedésünk a szokásos módon lelassul, mindenhez több erőfeszítésre és több nekirugaszkodásra lesz szükség. A helyzetet nehezíti a jegyúr Mars hátrálása, mintha kétszeres erő húzna majd visszafelé.
Az előttünk álló hónap konstellációi nem könnyűek, de elsősorban tőlünk függ, hogy a külvilág nyugtalanságát eresztjük be lelkünkbe, vagy fordítva: belsőnk megerősítésével kiterjesztjük nyugalmunkat környezetünkre. Most sokszorosan hálálja meg magát minden perc, amit önmagunk lelki építésére fordítunk.
Szeretettel
Vishakati

 

 

 

2 hozzászólás

  1. Legutoljára 1779 tavaszán volt ilyen együttállás retrográban a Skorpióban 81 napig… Amerikai Függetlenségi Háború, sok indián halottal, háború Németországban (Bajor örökösödési háború)és az oroszok megegyeztek a Krímről a Török Birodalommal…

  2. Egy török tanitványom szerint Törökország is erősen Skorpió karakterű… de Bika is. A Neptun szemben a Jupiterrel is volt 1779-ben.

Write A Comment