Január 14-én a védikus Nap a Bakba vált, a jegyváltás neve Makara Szankranti, amelyet az év aktívabb felének kezdeteként tartanak számon Indiában, de mi is ezt fogjuk tapasztalni.

Az aktívabb, egyre világosabb napok kezdete jó alkalom arra, hogy megnézzük, az egyes jegyek tulajdonosai – legyen akár az aszcendensük vagy a Holdjuk az adott jegyben – mire számíthatnak 2019-ben, milyen témára érdemes figyelniük, hová érdemes több tudatosságot beletenniük. Alapvető spirituális szabály, hogy nem az a fontos, mi történik velünk, hanem hogy azt hogyan fogadjuk, annak milyen a megélése, a megemésztése

Március 7-ig érvényes a Bak-Rák tengelyen poroszkáló Kétu-Rahu prognózisa, egész évre a Nyilas Szaturnusz hatása, és novemberig a Skorpió Jupiter munkája. Az alábbi összefoglalóban mindezeket meg lehet találni, valamint a legfontosabb idei nagy váltások várható hatását is. A rövid prognózis sommásnak tűnhet, mert a részletek most is a személyes sorsképben vannak becsomagolva.

Kezdjük a Nyilasokkal, ennek az évnek ők a főszereplői. Eddig sem unatkoztak, a Nyilas Szaturnusz már 2 éve dolgozik céljaik, kapcsolatrendszereik, úgy általában a világba való beilleszkedésük átvizsgálásán. Ez a rendrakás márciustól felerősödik, s ehhez érdemes minél inkább szembesülni saját játszmáikkal, kompromisszumaikkal. Lehet erősebb indíttatásuk, hogy külföldön keressék boldogulásukat. Jó, ha rövid pórázon tartják költéseiket, váratlan kiadások bukkanhatnak fel.

A Bakok – akik szintén élik a rendrakás, szanálás, mélyülés időszakát saját maguk és párkapcsolatuk vonatkozásában 2017 augusztusa óta – számára márciustól a belső, lelki munka fog elmélyülni, több álmodással, esetleg előző élet kutatással. Ugyanakkor munkájukat egyre kevésbé fogják kielégítőnek érezni. Utóbbi téren változás, megújulás, fejlődés várható. Baráti körük átrendeződhet. Külföldi munka valószínűsége nagy.

A Vízöntők egyre inkább az önmegvalósítás, teremtés időszakát élik. Márciustól a saját vállalkozás, a kreativitás megélése, gyermekvállalás valószínűsége megnő. Gyerektémában sok feladat, tennivaló. Jövőképük felülvizsgálandó, ennek érdekében lépniük kell. Új körökhöz való csatlakozás lehetősége, ahol többet tudnak tenni jövőjükért, véleményük kifejtéséért. Hivatásban haladás, kedvező átrendeződés.

Halak – számukra remek év jön, költözéssel,  munka és karriervonal megváltoztatásával, külföldi utazással, akár külföldre településsel. Kedvező tapasztalatok, a beérés éve. Anyával kapcsolatban több teendő, aggodalom, foglalkozás. Akik nyitottak és megértek rá, megtalálhatják mesterüket, aki felgyorsíthatja szellemi, spirituális fejlődésüket.

A Kosok ebben az évben szintén sokat fognak tanulni, elsősorban magukról, és arról, hogyan viszonyulnak az elengedés témájához. Műtét, betegség, gyász léphet az életükbe szűkebb vagy tágabb ismeretségi körükben, amely sokat foglalkoztatja őket. Sok mozgás, nyüzsgés, agyalás. Testvérrel probléma, alkalmazkodás tanulása. Apa egészsége teendőket hoz, változékonyabb lehet. Sok kérdés azzal kapcsolatban, hogyan viszonyulnak saját igazságaikhoz, azok megváltoztathatóságához. Jogi ügyekben, perekben lezárás lehetősége márciustól.

A Bikák márciustól úgy érzik, többet kell és tudnak tenni anyagi helyzetük fellendítéséért. Ez a másfél éves tendencia be is fog érni. Számukra, akiknek a legfontosabb a stabilitás, ebben az évben is tanulandó, hogy tudnak változásokat beengedni az életükbe, hogyan tudnak rugalmasabbak lenni, megszokott sablonjaikból kilépni. Minél kevésbé megengedőek ezen a téren, annál nagyobb törésekre, kívülről érkező hatásokra számíthatnak. Sokat segíthet, ha spirituális, belső világukban tudnak egyre nagyobb jártasságot szerezni.

Az Ikrek élete márciustól igen mozgalmas lesz. Egy olyan 18 hónapos periódus indul meg számukra, amikor a fejlődés, kimozdulás, megújulás igénye megkerülhetetlen. Kapcsolatrendszerük, párkapcsolatuk erős próbatétel elé fog kerülni, érdemes aprólékosan végigmenni az össze-és széttartó részleteken. A hibát ne a másikban keresse! Lehet persze ott is, de mindig a saját oldalon kezdjük a vizsgálódást. Új munka lehetősége, vagy a régiben új, kedvező feladatkör.

A Rákok némileg megkönnyebbülnek, személyük márciusban a 2017 nyár vége óta tartó zaklatottság alól felszabadul, bár ennek lehetett ára párkapcsolatuk átrendeződése. A munka területére érdemes többlet figyelmet szentelni, ha kell, változtatást kezdeményezni vagy elszenvedni. Egészségük, életvitelük odafigyelést kér, májuk, hasnyálmirigyük, cukoremésztésük kíméletre, tisztításra szorul. Alvásminőségük romolhat, több álmodás lehetséges, ezzel érdemes lenne tudatosan foglalkozni. Érdeklődésük fordulhat külföldi munkavégzés felé. Gyermekkel jó viszony, esetleg gyermekáldás (unoka) is várható.

Az Oroszlán figyelme tavasztól egyre inkább a jövőképe felé fordul. Új barátok, pártfogók segíthetik dolgaikat. Gyermekkel, vállalkozásokkal több tennivaló, gond is adódhat. Otthonukban jól érzik magukat, ott bővülés, kedvező átalakítás, nagyobbra cserélés támogatott.

A Szűz aszcendensek és Holdak életében költözés időszerű, távolodás a megszokottól, a gyökerektől. Anyával gondok, egészségével tennivalók adódhatnak, most adjunk neki időnkből, gondoskodásunkból. A Szűzek gondolkodása érik, tudata mélyül, érdemes tanulásba is fogniuk. Miközben átrendezik lakókörnyezetüket, hivatásuk is megújulhat, karrierbeli fejlődésük átalakul.

A Mérlegek életében a saját magukért történő kiállás hangsúlyozódik. Testvérproblémáik adódhatnak, akár viszonyukban, akár a testvér személyében, egészségében. Ugyanez állhat fenn az apával is. Anyagilag kedvező időszak, mintha az előző év erőfeszítései beérnének. Márciustól elindul egy olyan másfél éves periódus, amelyben a tanulás, megismerés minden formája felbukkanhat: intézményesített tanulás, utazás, magasabb értelemmel történő befogadás.

Végül a Skorpiók számára egy izgalmas, mélyülős, belső utazós év jön, elsősorban a Skorpió Jupiter révén. Ugyanezt a folyamatot fokozza a 8. házukba márciusban megérkező Rahu, amely az érzékelés, médiumitás képességét emelheti, főleg ha az igen aktív elmeműködésüket sikerül lecsendesíteni, átalakítani. Értékrendjük, prioritásaik jelentősen átalakulnak. Étkezési szokásaik megreformálása is támogatott.Szájüregi, fogászati teendők érkezhetnek. A gyermekáldás, unoka kérdése is aktivizálódhat.

Boldog 2019-et mindenkinek, szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment