Május utolsó napjai még tartogatnak fordulatokat a védikus égen.

27-én, vasárnap két változás is történt.
Ezen a napon Merkúr, az égi közvetítő a Kosból a Bika jegyébe váltott. Ezzel a lépéssel kiszabadult a Kos Uránusz felforgató szomszédságából, és a Bak Mars nyugtalanító aspektusából is. Ezért, s a Bika nyugodtabb energiáiba érkezve az általa képviselt jelentéstartalmak (kommunikáció, közlekedés, média és informatika) megnyugszanak, kedvezőbb irányt vesznek.
A mindennapokban érzékelhető lesz a pozitív hatás, némileg lecsillapodnak a kedélyek, s nem szaporodnak a közlekedési torlódások sem.

Egy általános csattanásveszély azonban nem csitul, sőt, szintet lép, mert a legnagyobb feszültséggenerátor, a Bakban egymás felé közeledő Mars és Kétu – szintén ezen a napon, 27-én – egy lépéssel közelebb kerülnek egymáshoz. Eddig „csak” egy jegyben voltak,  május 27-től azonos naksatrában is vannak, mert a Mars is csatlakozott a Sravanába.

Az, hogy azonos naksatrában vannak – s maradnak is július végéig -, azt jelenti, hogy kettejük hatása egy energiában egyesül, s így tanít. A Sravana holdi energia a Bak jegyen belül, ahol karmikus felelősségünkkel kapcsolatos megéléseket, megértéseket kapunk, elsősorban összetartozások – párkapcsolat, családi relációk, barátságok, munka- és magánéleti partnerségek – viszonylatában. Kinek mivel tartozunk a múltunkból, akár előző életeinkből, most meg kell adnunk a tartozást.

Kettősükkel már foglalkoztunk. Most, június 12-13-i találkozásuk (energiáik kisülése) felé haladva sajnos a nyomás nem lesz alacsonyabb. A javasolt óvintézkedéseket, óvatosságot érdemes betartani, tömeges rendezvényeket, zsúfolt helyeket elkerülni addig is, de főleg azokban a napokban. Minden belső munka áldott, ima, meditáció, elcsendesedés, befelé tekintés.

Május 29-én délután Telihold van a Bika Nap és a Skorpió Hold között. A Bika-Skorpió jegytengelyen szembenálló fővilágosítók külső és belső világunkhoz, illetve a kötődés-elengedés témákhoz való viszonyulásunkat élezik ki, ezekről kaphatunk tanításokat.
A Telihold tetőzése után gyorsan csökken az addig halmozódó valamilyen irányú és témájú stressz, tagjainkból ürül az ilyenkor felhalmozódó víz, nyirokfolyadék. A fogyó Hold ekkor megkezdődő 2 hetében érdemes okos diétával, testi és lelki méregtelenítéssel tehermentesíteni magunkat.

Namasté
Vishakati

Write A Comment