Sokak beszámolója – és a magam érzékelése is – azt mutatja, hogy változékony, nyűgös, zizegős heteket élünk.
Ilyenkor érdemes igazán megnézni, mik a fő asztrológiai okok, és főleg hogy meddig tart ez a próbatétel.
Asztrológiailag a két retrográd bolygó (Merkúr és Jupiter), a nagy váltás előtt álló holdcsomópontok, és a küszöbön álló Telihold az okok. Nézzük meg ezeket a tényezőket a védikus rendszerben.
Január 24.Telihold a Bak-Ráktengelyen. A Telihold eleve hordoz egy növekvő feszültséget, amely majd a pontos Nap-Hold szembenálláskor fog kisülni. Ez valamikor vasárnap hajnalban következik be, de gyakorlatilag egész hétvégén a Telihold energiájában leszünk. A Bak Nap arra a felelősségünkre figyelmeztet, amely hibás hatalmi működés vagy apai minta kapcsán merülhet fel bennünk. Vele szemben a Rák merkúri részén áll a Hold, régi tudásunkra emlékeztetve bennünket. Érdemes férfioldalunk, egónk, autoritásunk jelzésein elmélkedni, hátha találunk tennivalót.
Január 25. – Egy nappal később, hétfőn este a Merkúr direktbe fordul, hogy racionális témáink lassan-lassan magukhoz térjenek majd. Merkúri dolgainkat (kommunikáció, gondolkodás, közlekedés, információáramlás, utazás) az is nehezíti, hogy a Merkúr   
– szorosan együttáll a Plútóval (ettől lehetünk indulatosak, jobban haraphatunk ideológiai vitákra, de fokozott közlekedési veszély is fennáll február 9-ig),
– pontos kendra (=kvadrát) kapcsolatban van az Uránusszal, amely bezavarhat informatikai és telekommunikációs kapcsolatainkba, működési furcsaságokat hozhat telefonunk, számítógépünk, technikai kütyüink használata közben. 
A Merkúr február első hetében fog kellő távolságra kerülni e két bolygótól, de már 25-i előrefordulása is sokat fog lendíteni rajtunk.
Január 29. – a holdcsomópontok jegyváltásának napja. Számunkra ez most azért érdekes, mert egy 18 hónapos ciklus lezárása előtt állunk, s ilyenkor a váltás előtt álló bolygók azon dolgoznak, hogy még bevasalják rajtunk a feladatokat. Ettől lesznek ezek az utolsó hetek, napok kevésbé önfeledtek. A váltás pillanatában (péntek este 1/4 10 körül) azonban mindezek a kényszerítő erők megszűnnek, s azonnal az új energiába kerülünk.
Ne feledkezzünk meg a retrográd Jupiterről sem, amely most – május 9-ig – nemcsak az Oroszlánban, hanem a Rákban is hat, sőt, szinte alig van olyan jegy, amit nem aspektál. Ez a tény nagyon erősen felszínre hoz múltbéli érzelmi dolgokat, és énünk nagyobbik részét érzelmi hullámverésben tartja. Egyáltalán nem könnyű időszak, amelyet a 29-i Rahu-Kétu jegyváltás egy más módon még inkább megmozgat.
Egyelőre azt tartsuk szem előtt, hogy vasárnap megkönnyebbülünk a tetőző Telihold nyomán, hétfőn este meg fogjuk érezni a Merkúr előre indulását, és sokak számára nagy változást hoz majd a jövő pénteki holdcsomópont jegyváltás.
Addig marad a türelem, és a jó érzések, emlékek melegen tartása.
Namasté
Vishakati

 

 

 

 

Write A Comment